ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Δελτίο Τύπου της 28/09/2010

Ένας επιφανής συμπολίτης μας αντλώντας παραδείγματα από την πρεβεζάνικη και εθνική ιστορία έθετε στον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου, φέτος, στους Πρεβεζάνους της Αθήνας (Αδελφότητα Πρεβεζάνων Αθηνών) το ακόλουθο ερώτημα:

«Σε ποια Ιστορία παρουσιάζεται το φαινόμενο του Οδυσσέα Ανδρούτσου να προσφέρει στους πολιορκημένους Τούρκους στην Ακρόπολη μολύβι για τα όπλα τους με την παράκληση να μην γκρεμίζουν τις κολόνες του Παρθενώνα για να πάρουν μολύβι από τους αρμούς τους;»

Μέσα στο πνεύμα αυτό, ο επικεφαλής τής ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο» Γιάννης Ρέντζος δήλωσε σε φίλους της κίνησης ότι «Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μολύβι για τα όπλα των αντιπάλων μας. Η δημοτική μας κίνηση θα σεβαστεί την πρόταση της δημοτικής αρχής να αποφευχθούν τα αεροπανό και οι υπερβολικές αφισοκολλήσεις που ρυπαίνουν την πόλη».

Ο Γιάννης Ρέντζος πρόσθεσε επίσης και το εξής: «Απ’ όπου και να προέρχονται οι πολιτικές ανακοινώσεις μέσα στην πόλη, όπου και να βρίσκονται, όσο κακόγουστες και στραβοκολλημένες και αν είναι, μετατρέπουν τον ανοιχτό χώρο από πεδίο άγριας εκδήλωσης οικονομικών συμφερόντων σε δημόσιο χώρο δημοκρατίας και διαπαιδαγώγησης. Ωστόσο πρέπει να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση που θα προστατέψει τη μορφή της πόλης μας. Το παράδειγμα του Ανδρούτσου μας οδηγεί. Η Πρέβεζα δεν πρέπει να γίνει με τις εκλογές δοχείο μιας χρήσης για πέταγμα στα σκουπίδια».

Εξάλλου η πρόταση-ιδέα της Δημοτικής Αρχής για προσωρινές πινακίδες ανακοινώσεων σε διάφορα μέρη της πόλης βρίσκει σύμφωνη την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο». Αυτό συμπίπτει με προγραμματικές θέσεις της κίνησης να στηθούν «γωνιές επικοινωνίας» στην πόλη και τον υπόλοιπο δήμο που θα δέχονται τις ανακοινώσεις φορέων, επαγγελματιών και πολιτών.

[Για τους αναγνώστες που δεν προέρχονται από την Πρέβεζα, υπενθυμίζουμε πως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε στην Πρέβεζα και θεωρείται ο εθνικός ήρωας της πόλης, στον οποίο είναι αφιερωμένη η κεντρική παραθαλάσσια Πλατεία Ανδρούτσου, η οποία κοσμείται και από ανδριάντα του.]

Advertisements
This entry was posted in Δελτίο τύπου, Δημόσιος Χώρος, Ιστορία, επικοινωνία and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s