ΤΟ ΧΕΙΜΑΔΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ;

Δελτίο Τύπου της 04/10/2010

ΤΟ ΧΕΙΜΑΔΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ;

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ρέντζος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο», επισκέφτηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το Χειμαδιό. Μετά τα σχετικά προγραμματικά ούζα πρότεινε στους φίλους που τον συνόδευαν να επισκεφθούν το παλιό κοινοτικό κατάστημα. Αφού δέσμευση της δημοτικής κίνησης είναι να ξαναζωντανέψουν οι κοινότητες και τα κοινοτικά γραφεία με εθελοντικές προνομιακές αποσπάσεις διοικητικών και τεχνικών κλιμακίων υπαλλήλων, ο υποψήφιος ήθελε να έχει και μια εικόνα των γραφείων. Τι έκπληξη όμως! Αυτό το κυριακάτικο πρωινό τα γραφεία της Κοινότητας Χειμαδιού λειτουργούσαν.

Τα κλιμάκια που υπόσχεται ο υποψήφιος για το μέλλον ήταν ήδη εκεί. Απασχολημένοι μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους οι κοινοτικού υπάλληλοι δεν έδωσαν σημασία στους αφιχθέντες. (Έ, ποιος δεν είναι συνηθισμένος από τέτοια στις σχέσεις με το ελληνικό δημόσιο;). Πάντως σε λίγο συστήθηκαν οι φίλεργοι υπάλληλοι και οι παρεξηγήσεις λύθηκαν. Γιώργος…, Πέμπτη τάξη δημοτικού, Βασίλης …, Έκτη τάξη δημοτικού… «Τίνος είσαι ’συ;» που λέμε. Τα παιδιά είχαν βρει φιλόξενη και εξοπλισμένη στέγη στους χώρους της κοινότητας για να εξασκηθούν στην αντιμετώπιση εικονικών υπερηρώων.

Η δημοτική κίνηση «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» δεσμεύεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του ντόπιου πολιτιστικού συλλόγου Χειμαδιού και να συνεχίσει όχι σε κονσόλες παιδικών παιγνιδιών αλλά σε σοβαρά προγράμματα «προσομοίωσης αναγκών και λύσεων». Σε πρώτη φάση, προτάθηκαν εκεί, 1) ένα ή περισσότερα ταχτικά σεμινάρια αγγλικών (με παιδιά από όλους τους οικισμούς του Δήμου, όπως γινόταν με τα Συρρακιωτόπουλα που ανέβαιναν για προγύμναση στο Συρράκο τα καλοκαίρια), 2) η αδελφοποίηση πρεβεζάνικων συνοικιών πολυκατοικιών με το Χειμαδιό και με τις άλλες παλιές κοινότητες για κυριακάτικες εξόδους στην ύπαιθρο και γευσιγνωσία των τοπικών σπεσιαλιτέ, 3) η δίκαια και χρονίζουσα αντιμετώπιση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων των ελαιώνων.

Advertisements
This entry was posted in Δελτίο τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s