ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Στα πλαίσια εκδήλωσης αλληλεγγύης στους  μετανάστες  και  απόκτηση  εμπειρίας για ανάλογο εγχείρημα  δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας και τους μετανάστες στην Πρέβεζα  με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ ΛΟΥΡΟΣ ΖΑΛΟΓΓΟ βρεθήκαμε στην Ηγουμενίτσα.

Συναντήσαμε τους φίλους μας ακτιβιστές  μελή της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας την γιατρό  με βαθμό διευθύντριας  του  τοπικού κέντρου υγείας  Πολυξένη και τον φίλο ακτιβιστή Δαβίδ.

Στήσαμε το υπαίθριο ιατρείο στο λιμάνι αφού τόσο καιρό  καμία κοινωνική υπηρεσία δεν δίνει ένα χώρο να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπές   ιατρείο αλληλεγγύης.

Τα φάρμακα ήταν από την οργανωση γιατροί  του κόσμου,και απο προσφορές του φαρμακευτικών συλλόγων μεταξύ των οποίων και της Πρέβεζας

Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση των μεταναστών οι όποιοι έβγαιναν από το παρακείμενο δάσος σαν φαντάσματα. Άνθρωποι ανύπαρκτοι για το Ελληνικό κράτος.

Σε λίγο ήρθε και καταπληκτικός παπά- Θεόδωρος  και έδωσε συσσίτιο στους πεινασμένους μετανάστες με δικά του λεφτά από την ενορία του χωρίς την υποστήριξη της επίσημης εκκλησιάς Επίσης μοιραστήκαν και ρούχα και κουβέρτες που μάζεψε ο Διονύσης από την Πρέβεζα.

Γνωρίζουμε ότι έτσι δεν λύνεται το ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα. Είναι μια προσπάθεια αλληλεγγύης στους μετανάστες αλλά και ευαισθητοποίησης  των πολιτών ώστε να πιέσουν να αντιμετωπίσει  η κυβέρνηση τις ευθύνες της να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δημιουργήσει ανοιχτούς  αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης των ανθρώπων αυτών με περίθαλψη και σίτιση σαν πρώτο βήμα επίλυσης του μεταναστευτικού ζητήματος.

ΝΙΚΟΣ- ΠΟΠΗ  ΙΑΤΡΟΙ

 

Advertisements
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s