ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΝΑ

Να μην διαδοθεί και στην ύπαιθρο το γνωστό πρεβεζάνικο σπορ

της κοπής και εκρίζωσης δέντρων

Μια πεντηκοντάδα παχύκορμων πεύκων βρέθηκαν κάτω από το τσεκούρι του ξυλοκόπου για λόγους που δεν έγιναν πλήρως κατανοητοί.

Το ζήτημα έθεσε προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου 2011 ο Γιάννης Ρέντζος επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» κατόπιν καταγγελιών μελών της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας και επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης.

Το περίεργο είναι πως η εντολή δεν είχε δοθεί από την παρούσα δημοτική αρχή (σε επίπεδο Δημάρχου) ενώ οι εξηγήσεις, που δόθηκαν από διάφορες πλευρές, δεν ήταν ικανοποιητικές ως δικαιολογία για το μεγάλο αριθμό των κομμένων δέντρων. Αυτές αφορούσαν τον κίνδυνο που ενδεχομένως εγκυμονούσε

1) η παρουσία μερικών κορμών ως μηχανικών αιτίων καταστροφών οικιών από ενδεχόμενες πτώσεις και

2) η ύπαρξη συστάδων ως επικίνδυνων θερινών πυρογενών στοιχείων (κίνδυνος έναρξης ή επέκτασης πυρκαγιάς).

Γίνεται  λόγος για σύνολο εξήντα δέντρων ενώ, εν πάση περιπτώσει, εμείς μετρήσαμε ακριβώς σαρανταέξι, τα οποία το δασαρχείο (αν η πληροφορία μας είναι σωστή) δεν είχε χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα. Πραγματικά, τα σχετικά μικρής ηλικίας δέντρα είχαν φυτευτεί το 1977 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καμαρινιωτών Αθήνας με σκοπό τη συγκράτηση του εδάφους και την αποτροπή κατολισθήσεων.

Από την επιτόπια έρευνά μας διαπιστώσαμε πως 25 δέντρα κόπηκαν στη θέση Αλωνάκι, 20 στη θέση Καμπαναριό, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, και ένα στην πλατεία.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

3 Responses to ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΝΑ

 1. Παράθεμα: Ο «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ WORDPRESS | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

 2. Ο/Η Κώστας Σπανός λέει:

  Δεν κατάλαβα τελικά, ούτε ποιός έκοψε τα δέντρα ούτε ποιός έδωσε την έντολή της κοπής, ούτε ποιός έδινε τις εξηγήσεις. (Μήπως έκοβαν κάποιου τη θέα; Μήπως είναι προεργασίες για οικοδόμηση;)
  ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ,ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ .
  ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
  Υ.Γ Μια καλή δικαιολογία θα ήταν ότι κόπηκαν, για να μην καούν σε κάποια μελλοντική πυρκαγιά.

  • Ο/Η dimosioshoros λέει:

   Τέτοιες απορίες πρέπει να έχει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης, όπως είχαμε και εμείς όταν ακούσαμε τα περί πυροπροστασίας που πάντα συνδέονται με το πεύκο, τη θερινή περίοδο, που έρχεται. Με νέα δημοσίευση ζητάμε παρέμβαση του εισαγγελέα για να καθαρίσει το ζήτημα (βλ. νέο κομμάτι). Όσο για το ποιος έδινε τις εξηγήσεις, πρόκειται για την ακρόαση μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s