Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ BODEGA ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Από την ειδησεογραφία όπως καλύφθηκε από τη δημοτική ραδιοφωνία: «Iσχυρή έκρηξη  αναστάτωσε   σήμερα [4 Απριλίου] νωρίς το πρωί το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4.27’ π.μ  στο εσωτερικό της καφετέριας BODEGA με  αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές . Η   ψευδοροφή του    κτιρίου  κατέρρευσε ενώ τζαμαρίες και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν περιμετρικά του  καταστήματος. Από την έκρηξη σημειώθηκε και πυρκαγιά η οποία σβήστηκε εγκαίρως από την πυροσβεστική υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσε  και η αστυνομία η οποία συλλέγει στοιχεία,  προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να διαπιστώσει αν η έκρηξη  οφείλεται σε  ατύχημα, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού».

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν είναι στιγμές για «πνεύμα». Ωστόσο κάνουμε και το παρακάτω …

Πικρό δημοσιοχωρικό σχόλιο στο μοντάζ των φωτογραφιών: Μετά την έκρηξη, το όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό της καφετέριας συναγωνίζεται σε ασχήμια τους αποθηκοποιημένους χώρους της πόλης μας, γύρω από μερικές καφετέριες.

Γλωσσική πληροφορία: Μποντέγκα ή Μποδέγα, από ισπανική λέξη που προέρχεται από την ελληνική « αποθήκη», όπως η γαλλική «μπουτίκ» (boutique), η γερμανική ΑΡΟΤΗΕΚΕ (φαρμακείο) και η ρωσική ΑΠΤΕΚΑ (επίσης φαρμακείο).

Πηγές φωτό: Η φωτογραφία έχει μονταριστεί από διαφημιστική φωτογραφία της επιχείρησης και το ρεπορτάζ του ακούραστου πρεβεζανοδίφη Χάρη Γκούβα.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s