ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ 2011

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ημερίδας στην Αθήνα για τη μελέτη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης του Αμβρακικού Κόλπου και διοργάνωσης προημερίδων στην Πρέβεζα, την Άρτα (Ανέζα), τη Βόνιτσα και την Αμφιλοχία.

Η πρέβεζα ως είσοδος του Αμβρακικού

Ήδη, με επιστολή που απευθύνει η ΠΣΕ προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χ. Μπαΐλη, προτείνει την 13η Μαΐου 2011 ως ημερομηνία της πρεβεζάνικης προ-ημερίδας με τίτλο και θέμα

«Αμβρακικός Κόλπος: Υπάρχει προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης;».

Είναι βέβαιο πως, μαζί με άλλα κεντρικά ζητήματα υπερεκμετάλλευσης και ρύπανσης του Αμβρακικού, ο μεγάλος κίνδυνος που προέρχεται από τη διαχείριση της πετρελαϊκής ενέργειας στο εσωτερικό και στις ακτές του Αμβρακικού Κόλπου «εφάπτεται» στην πόλη της Πρέβεζας με το ενεργειακό στρατόπεδο του Αγ. Σπυρίδωνα του οποίου η απομάκρυνση θα μπορούσε να προσφέρει στην πόλη ένα πνεύμονα στάθμευσης  «P+R» που θα επιτρέπει τη στάθμευση στον Αγ. Σπυρίδωνα και την άνετη μετάβαση στην πόλη με δημόσιο μέσο μεταφοράς.

Εξάλλου, θεωρούμε σκόπιμο να προσκληθεί στις ημερίδες και ο Δήμος Ζηρού του οποίου η μεταποιητική παραγωγική δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα με τα ύδατα του Αμβρακικού.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι:

1)Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων . πρόεδρος του  Φορέα Διαχείρισης  Υγροτόπων Αμβρακικού με θέμα: «Πηγές ρύπανσης, εκτίμηση περιβαλλοντικού κινδύνου-μέτρα και πολιτική προστασία»

 2)Αρμπυρος Γιώργος    Δ/ντής ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ. ΟΤΑ με θέμα: «Πρόγραμμα Διαχείρισης , Αποκατάστασης και Αναβάθμισης του Αμβρακικού Κόλπου, χρηματοδοτικό μέσο ΕΟΧ»

 3)Γιαννούλης Νίκος Φυσικός- Περιβαντολλόγος  (phci,Mcs) με θέμα: «Το πρόβλημα της Διαχείρισης του Αμβρακικού  Κόλπου».

 Λάβετε μέρος στις ανοιχτές δημοσκοπήσεις της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΟΥΡΟΣ – ΖΑΛΟΓΓΟ

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ 2011

  1. Παράθεμα: ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

  2. Παράθεμα: ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s