ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2011

Οι ποδηλάτ(ισσ)ες αναδείχθηκαν σε συνείδηση της λειτουργίας της πόλης και του σεβασμού του δημόσιου χώρου

Έγινε με επιτυχία την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 η ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας που ήταν αφιερωμένη στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εξάλλου η οργάνωση του πρεβεζάνικου μέρους της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας περιλάμβανε και συναυλία που δόθηκε στο χώρο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Διαβάστε αυτό το κείμενο:

               KINHΣH ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ανθρώπινες πόλεις με αναβάθμιση συγκοινωνιών – κατασκευή ποδηλατόδρομων – πεζοδρομήσεις
ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2011 – Η διαδρομή της ποδηλατοπορείας είναι η παρακάτω: Πλατεία Ανδρούτσου – πεζόδρομος παραλίας – Κυανή Ακτή- Παντοκράτορας (σχολείο) – Ζεύξη – Γρ.Λαμπράκη  – Λεωφόρος Ειρήνης – Φόρος – Ατιντάνων – Σπηλιάδου – Πλατεία Ανδρούτσου .

Δείτε εδώ για ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ του Wang Xiaoshuai και άλλα κινηματογραφικά ποδήλατα.

Να οι πόλεις στις οποίες οργανώθηκε η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Κυριακής :

Αθήνα, Αίγιο, Άργος, Βόλος, Δράμα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Λάρισα, Καμένα Βούρλα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λήμνος-Μύρινα, Μυτιλήνη, Λαμία, Ναύπλιο, Νέα Μάκρη, Πάτρα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σχηματάρι, Σπάρτη, Τρίκαλα, Χανιά, Χίος.

 Για περισσότερα: www.podilates.gr   και    podilato-subscribe@yahoogroups.com

 

 Λάβετε μέρος στις ανοιχτές δημοσκοπήσεις της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΟΥΡΟΣ – ΖΑΛΟΓΓΟ

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Μαΐου ο καθ. Μιχάλης Λουκάς στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης απέναντι στα ζώα η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

οργανώθηκε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με ομιλητή τον συντοπίτη μας καθηγητή γενετικής και π. Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Μιχαήλ Λουκά.

Η ομιλία με θέμα «Ας γνωρίσουμε τον θαυμαστό κόσμο των ζώων» είχε σαν στόχο να μας ξεναγήσει σε όλα τα νεότερα ευρήματα σχετικά με τον συναισθηματικό κόσμο των ζώων.

«Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ» ΣΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΟΥ ΜΠΛΑΤΣ»

Μια δυτική πόλη στοιχειωμένη από τη μορφή του Μπιν Λάντεν, σε απόδοση άραβα σχεδιαστή.

Στα λαϊκά μυτιληναϊκά η κεντρική εκκλησία της πόλης ο Άγιος Θεράπων λέγεται «Άι-Θραπς». Σε μια μικρή έρευνα που έκανα σε παρέα πενηντάχρονων Πρεβεζάνων, που έχουν ακόμα ζωντανή τη γνήσια πρεβεζάνικη προφορά, βγήκε πως η απόδοση της τρισύλλαβης ονομασίας του Bin Laden με άρθρο και εξελληνιστική κατάληξη «ς» θα είναι »ου μπλατς». Παλιότερα είχα προσέξει πως αστεία ο Φόρος Αθανασίου είχε πει «ου Αϊστάνης» για τον Αϊνστάιν.  Το σχέδιο προέρχεται από άραβα καλλιτέχνη.  

Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Μπίστη στην Πρέβεζα

Οι Γιώργος Ζάψας (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς), Βασίλης Ιωάννου (πρώην αιρετός Νομάρχης Πρέβεζας) και ο  Μιλτιάδης Κλάπας (πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας) παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Μπίστη στην Πρέβεζα. Η παρουσίαση διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο ΑΤΡΑΠΟΣ.

  Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό 

http://parkoellinikou.blogspot.com/

H  «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού»,  προγραμματίζει το επόμενο διάστημα, με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, μια σειρά  πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό»,  στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης, ιδιωτικοποίησης  και δόμησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Για το ξεκίνημα του Φεστιβάλ, προγραμματίζεται μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, από το απόγευμα έως το βράδυ.  Για το σύνολο των εκδηλώσεων που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο Ελληνικό, θα επακολουθήση ειδική ανακοίνωση.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ο προτεινόμενος αυτοδιαχειριζόμενος αγρός – ΔΕΞΙΑ: Το υφιστάμενο χωρίς χρήση παλιό αεροδρόμιο

Με ενημερωτικό της μήνυμα η οργανωτική επιτροπή ζητά από τις διάφορες συλλογικότητες να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, μια οποιαδήποτε οικονομική στήριξη, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις αυτοχρηματοδοτούνται, την συμμετοχή στις εκδηλώσεις θεατρικών, χορευτικών, μουσικών ή άλλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των συλλογικοτήτων που θα ενισχύσουν την κίνηση ή συνεργάζονται μαζί τους.

Στον χώρο της μουσικής εκδήλωσης της 22ας Μαϊου μπορούν να στηθούν τραπεζάκια με τα υλικά της κάθε συμμετέχουσας συλλογικότητας.

Advertisements
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s