Πρέβεζα – Ανάπηρη πόλη

Η Πρέβεζα γνωρίζει τον Κώστα Βαξεβάνη και πρέπει και αυτή να κάνει το δικό του πείραμα μέσα στην πόλη… Και αφού διαπιστώσει μετά να διεκδικήσει… Οργανώνουμε ομάδα εθελοντών μηχανικών για να μελετήσουν σημείο προς σημείο την ανάπηρη πόλη μας.
Η Πρέβεζα είναι μια γραφική πόλη. Με όμορφη παραλία, νέες συνοικίες, πολλά αυτοκίνητα, πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με νεολαία που μπαίνει άνετα στο πανεπιστήμιο. Η Πρέβεζα έχει και πεζοδρόμια. Στα πεζοδρόμιά της βέβαια μπορείς να βρεις τα πάντα. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα, προϊόντα, τραπεζοκαθίσματα, σκουπίδια, περιττώματα ζώων που δεν έχουν καθαριστεί από τα αφεντικά τους και, κάποιες φορές, σπάνια, πεζούς. 

Το να περπατάς στην Πρέβεζα είναι δύσκολο. Αν μάλιστα έχεις μια βαριά βαλίτζα με τροχούς, αυτό γίνεται προβληματικό. Πρέπει να την πάρεις στα χέρια. Και βέβαια αν είσαι ανάπηρος, είναι αδύνατο να κυκλοφορήσεις. Σε πολλά πεζοδρόμια έχουν γίνει βέβαια ράμπες για αναπηρικά καροτσάκια και ειδικές διαδρομές. Αυτοί που τις έφτιαξαν ωστόσο, παρότι ήταν αρτιμελείς και έβλεπαν, τις έφτιαξαν σαν να μην έβλεπαν.

Και στις άλλες πόλεις; Στην Αθήνα;

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για τους ανθρώπους που μεταφέρουν τον αγώνα τους για ζωή και την αξιοπρέπειά τους πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Για τους ανθρώπους που επιβιώνουν σε μια κοινωνία και στις πόλεις της που είναι φτιαγμένες για τους ισχυρούς. 
Το «Κουτί της Πανδώρας» και οι συνεργάτες του έγιναν, λοιπόν, για λίγο ανάπηροι και πέρασαν ένα πρωινό στην Αθήνα με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και ένα αναπηρικό καροτσάκι.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για την αναπηρία μας. Την αναπηρία που δημιουργεί η περιφρόνηση εκ μέρους του ισχυρού.

Την Πέμπτη 2/6 στις 22.00 στη ΝΕΤ με τον Κώστα Βαξεβάνη.

[Το κείμενο έχει διασκευασθεί από το ενημερωτικό της εκπομπής].
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s