ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό τροχαίου εγκλήματος στον «πεζόδρομο» της παραλίας
 Η Δημοτική Παράταξη «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο»,
μετά το τραγικό συμβάν στην προκυμαία της πόλης μας, όπου μοτοσικλετιστής τραυμάτισε επιβάτη σκάφους, την ώρα που ο δεύτερος αποβιβαζόταν στον παραλιακό πεζόδρομο (όσος έχει μείνει ελεύθερος), 
 • Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ως πραγματικό «περιστατικό τροχαίου εγκλήματος» και όχι ως απλό συμβάν χωρίς υπευθύνους, αφού την ευθύνη φέρουν ακέραια οι αιρετές και οι διορισμένες αρχές της πόλης και οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από αυτές, που δεν αποδέχονται το ιδεώδες της ήπιας διαχείρισης του δημόσιου χώρου του δημοτικού εδάφους
 • Συγχαίρει τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης που συγκάλεσαν σύσκεψη ευθύνης και καταγγελίας του γεγονότος, τιθέμενη στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε δράση προς αποκατάσταση των συνθηκών ανθρωπισμού και νομιμότητας στο δημόσιο χώρο της πόλης και του δημοτικού εδάφους
 • Υπενθυμίζει πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο για διοργάνωση σχετικής ημερίδας καθώς και συνεχείς καταγγελίες της [1 2 3] με τις οποίες αντιτάχθηκε επανειλημμένα στις ιθύνουσες αιρετές και διορισμένες κρατικές αρχές της Πρέβεζας και τους εκπροσώπους τους που παρακολουθούν σε πλήρη αδράνεια τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου χώρου της πόλης
 • Καλεί τον πρεβεζάνικο πληθυσμό να επιδείξει την απαιτούμενη ανθρωπιστική ευθύνη καθώς και θαρραλέα πολιτική συνειδητοποίηση συμβάλλοντας με ατομικά, συλλογικά και, κυρίως, πολιτικά μέσα στην αποκατάσταση των συνθηκών ομαλής λειτουργίας του πρεβεζάνικου δημοτικού εδάφους.
Γιάννης Ρέντζος, Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο»
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 1. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  Πρέβεζα, 3 Ιουνίου 2011

  Προς
  1. το Δήμο Πρέβεζας
  2. το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας
  3. το Λιμεναρχείο Πρέβεζας
  4. το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας
  5. την Διοίκηση του Δικαστηρίου Πρέβεζας
  τα Υπουργεία
  1. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ΗΔ
  2. Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Ν.Π.
  3. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  4. Προστασίας του Πολίτη
  Κοινοποίηση
  τύπο και ΜΜΕ

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ 13 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  Μετά το τραγικό συμβάν στην προκυμαία τής πόλης μας, όπου μοτοσικλετιστής τραυμάτισε επιβάτη σκάφους, την ώρα που αποβιβαζόταν στον παραλιακό πεζόδρομο, η σύσκεψη συλλογικοτήτων τής πόλης, που έγινε την 1η Ιουνίου, αποφάσισε τα παρακάτω:
  1. Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια στην εφαρμογή τού νόμου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στους πεζόδρομους της πόλης και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου.
  2. Καταγγέλλει το Λιμενικό Ταμείο για αναποφασιστικότητα και συνενοχή στην παράνομη κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα, ειδικά στην προκυμαία τής πόλης.
  3. Καταγγέλλει το Τμήμα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας και το Λιμεναρχείο για παντελή έλλειψη εφαρμογής τής απαγόρευσης κυκλοφορίας –και βέβαια στάθμευσης– αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες. Επί πλέον, το Λιμεναρχείο δεν κατεβάζει ποτέ τις μπάρες στις εισόδους τού παραλιακού πεζόδρομου, εξυπηρετώντας έτσι τους εν δυνάμει παραβάτες.
  4. Καταγγέλλει τη διοίκηση του δικαστηρίου για πρόκληση και έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη, με την απαίτηση δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικαστικών λειτουργών στον πεζόδρομο –απαίτηση που οι προηγούμενοι έσπευσαν να ικανοποιήσουν.

  Δυστυχώς όλοι οι παραπάνω εμπλέκονται στο κουβάρι τής υποβάθμισης του ιστορικού κέντρου και της παραλίας τής πόλης μας, αφού το μέρος αυτό είναι και πόλη, και πεζόδρομος, και ζώνη λιμένα. Η αποφυγή ανάληψης ευθυνών και αρμοδιοτήτων και η υπόδειξη πάντοτε άλλου ως αρμόδιου και υπεύθυνου δείχνουν μόνον ανικανότητα, αφού οι αρχές τής πόλης με τις αστυνομίες τους δεν μπορούν να βάλουν τάξη σε εκατό μέτρα δρόμο. Πέρα από την πρόκληση και τη δύσκολη καθημερινότητα στο κέντρο τής πόλης, ό,τι αισθητικά αξιόλογο θα μπορούσαν να απολαύσουν οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες της υπονομεύεται εκ των έσω. Και στο τέλος, οι ιστοσελίδες δεν θα γράψουν για το Δήμαρχο ή το Λιμενάρχη –για την απολίτιστη Πρέβεζα θα γράψουν.
  Ντρεπόμαστε γι’ αυτό, ζητάμε συγγνώμη από τον επισκέπτη για το συμβάν και θα καταγγείλουμε παντού τους ηθικούς αυτουργούς τής υποβάθμισης και της παρακμής τής πόλης μας.
  Απαιτούμε το αυτονόητο: την εφαρμογή τού νόμου. Ακόμη, απαιτούμε να γίνει το συντομότερο σύσκεψη με όλες τις συναρμόδιες αρχές, για να εξειδικεύσουμε τα αναγκαία άμεσα μέτρα για τη λύση αυτού τού προβλήματος κι όσων άλλων ταλαιπωρούν το κέντρο τής πόλης.

  1. Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία / Παράρτημα Πρέβεζας
  2. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας
  3. “Ελλοπία” Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
  4. Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας
  5. Ίδρυμα “Ακτία Νικόπολις”
  6. Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
  7. Κίνηση Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας
  8. Πολιτιστικός Σύλλογος “Επί Σκηνής” Πρέβεζας
  9. Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”
  10. Σύλλογος “Περί Βιβλίου”
  11. Σύμπραξη Εθελοντικής Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Ανθρωπιστικής Δράσης Ενεργών Πολιτών Πρεβέζης “Ανθρώπολις”
  12. Χορωδία “Αρμονία” Πρέβεζας
  13. Culturepolis-Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας

 2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  Το κείμενο μπαίνει σαν Response για λόγους πρακτικούς. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, τονίζουμε πως, σε σχέση με τη δική μας καταγγελία, είχε προηγηθεί η πρωτοβουλιακή σύσκεψη των πολιτιστικών φορέων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s