ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 1996-2011

Δεκαπέντε χρόνια πραγματικής πολιτισμικής δράσης – Νέος στόχος η ίδρυση πρεβεζάνικου πολεογραφικού μουσείου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα μας έχει συνηθίσει σε σημαντικές παρεμβάσεις στη ζωή της πόλης μας. Όχι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις για να περάσει κάποιος καλά την ώρα του αλλά και πολυάριθμες πολιτισμικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει προς το καλύτερο η πόλη. Να γίνουν ομορφότερα τα κτίριά της, να γίνουν ανθρωπινότεροι οι δρόμοι της, να γίνουν καλύτερες οι σχέσεις μας.

Η χθεσινή όμως εκδήλωση (11 Αυγούστου 2011), στην πλατεία της οδού Κολοβού, ήταν ξεχωριστή. Κέντρο της ήταν αυτή η Πρέβεζα που αναδεικνύεται στον τίτλο του «Πολιτιστικού Συλλόγου». Γιατί ο δραστήριος αυτός φορέας δεν είναι «της Πρέβεζας» – ονομάζεται και αυτός «Πρέβεζα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα». Μια επωνυμία πλήρης νοήματος και συμβολισμού.

Κέντρο λοιπόν ήταν χθες η «Πρέβεζα». Η «Πρέβεζα» και τα δεκαπεντάχρονά της. Να ζήσει. Και μαζί της όλοι όσοι μοχθούν για το καλό της Πρέβεζας. Έτσι, με τις κατατοπιστικές και στρατευμένες στο καλό της Πρέβεζας και της κοινωνίας της ομιλίες, ακούσαμε και ξαναθυμηθήκαμε το «τι» και «ποιος» αυτής της σημαντικής πρεβεζάνικης ιστορίας. Και  μπορούμε να τα δούμε αυτά τα πράγματα με λεπτομέρειες στην έκθεση δημοσιευμάτων και άλλου υλικού που εκτίθενται στη «Λαϊκή αγορά».

Ο γιατρός-διευθυντής Μάνθος Δαρδαμάνης, ο Γιώργος Κούρτης τ. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο πρόεδρος της «Πρέβεζας» Κώστας Λογοθέτης (δίνοντας έμφαση στο αίτημα της ίδρυσης ενός πρεβεζάνικου «πολεογραφικού» μουσείου) τοποθετήθηκαν αντικειμενικά και θαρραλέα στα ζητήματα πολιτισμού στην Πρέβεζα και των Πρεβεζάνων εργατών του. Ο Σύλλογος είχε άλλωστε την ευκαιρία να προσφέρει στους κυριότερους συνεργάτες του αναμνηστικό δίπλωμα της δεκαπενταετίας. Τους συγχαίρουμε όλους και δεν παραλείπουμε να φέρουμε στο μυαλό μας και τους απόντες.

Δόθηκε και σε μας η ευκαιρία να συνεργαστούμε τα τελευταία χρόνια με το Σύλλογο. Είναι τόσο πρόδηλο και αποδεδειγμένο το ενδιαφέρον του για το δημόσιο χώρο της πόλης μας που, στο κάλεσμα του απέναντί μας, δείξαμε έμπρακτα την κατάφασή μας. Ας μας επιτραπεί να υπενθυμίσουμε την ομιλία μας με τίτλο «Ο ευπρεπισμένος χώρος και ο δημοκρατικός Πρεβεζάνος» (Μάιος 2008), την παρέμβασή μας για τον Παντοκράτορα με τίτλο «Προσεχώς ο Παντοκράτορας» ‒ Κινήσεις, κινήματα και κινηματογράφος» (που μας είχε ανατεθεί από τον Πρόεδρο Κ. Λογοθέτη για την κινηματογραφική βραδιά, Ιούνιος 2010) και τη βιβλιοπαρουσίαση «Να ήταν τα sixties δυο φορές – Πρεβεζάνικη πολεογραφία του Πάνου Μουρεζίνη» (μουσική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο του φίλου Π.Μ., Αύγουστος 2010).

Αυτός ο «Δεκαπενταύγουστος» με τα δεκαπεντάχρονα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα» συνεχίζεται και την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 με πρεβεζάνικη μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη και συνθέτη Σπύρου Παππά στα «Πευκάκια» του Προμαχώνα. Καλή επιτυχία «Πρέβεζα» – καλή επιτυχία Πρέβεζα.

Γιάννης Ρέντζος

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Advertisements
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 1996-2011

  1. Ο/Η dimosioshoros λέει:

    Υπενθυμίζουμε επίσης μια άλλη ομιλία μας στις 20 Νοεμβρίου 2013 οργανωμένη από τον ΠΣ Πρέβεζα ΜΝΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s