ΛΑΪΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

[ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ]

Ο Π. Σ. Ταράνωφ έγραφε ότι : «Κάθε αιώνας έχει το δικό του Μεσαίωνα.» Δυστυχώς η χώρα μας γεύεται το δικό της. Η  μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας της χώρας μας, έχει επιλεγεί, μαζί με τους λαούς των άλλων αδύναμων κρίκων της Ευρώπης ως  πειραματόζωα των αντοχών.
   Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, της εργοδοσίας και ταυτόχρονα   εγκληματικοί  δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
    Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
     Οι πρακτικές των υπαλληλίσκων της Τρόικας είναι στερεοτυπικά αυτιστικές:
-Εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «πληρώστε αλλιώς θα λάβουμε νέα μέτρα…»
-Κοινωνικός αυτοματισμός που διογκώνεται από τους πρόθυμους δημοσιογράφους και που τελικά μετατρέπεται σε κοινωνικό κανιβαλισμό.
-Πριν την εκταμίευση της κάθε δόσης ,μια απειλή χρεοκοπίας ,που ακολουθείται από δέσμη νέων μέτρων.
    Ενέργειες και πρακτικές που πλέον δεν μπορούν να κρύψουν τη σκόπιμη και μεθοδευμένη εξώθηση της χώρας στην αγκαλιά της Τρόικα ( Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
    Ο τεράστιος φόβος της κυβέρνησης, ακολουθούμενος από σπασμωδικές κινήσεις, για τη ΔΕΘ, εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο του  εντεταλμένου Πρωθυπουργού, παρόλο το ογκωδέστατο συλλαλητήριο. Περίπατος που οδήγησε σε δηλώσεις του τύπου: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια», έτσι άλλωστε αντιλαμβάνονται αυτοί που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία την κοινωνική πολιτική και λήψη νέων μέτρων, όπως ο κεφαλικός φόρος για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δε χρειάζεται άλλωστε κατ’ αυτούς να έχουν όλοι ηλεκτρικό ρεύμα.
  Είναι μαθηματικά βέβαιο ,ότι στο άμεσο μέλλον για να πιέσουν ακόμα περισσότερο και να τρομοκρατηθεί ο λαός, θα προχωρήσουν σε μερική στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων. Ένας λαός που η αγανάκτησή του έχει μετατραπεί πια σε οργή κι είναι έτοιμος για τη δική του επανάσταση,  ένας λαός που  έχει αντιληφθεί ότι κανείς δεν είναι μόνος στην κρίση.
     Με βάση αυτό το πολιτικό σκηνικό οι Πολίτες της Πρέβεζας, συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στη Λαϊκή Αγορά, αντάλλαξαν απόψεις κι ομόφωνα αποφάσισαν:
1.  Την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την Ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου,
2.  Τη συμμετοχή των Πολιτών της Πρέβεζας στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», ως συνέχεια της συμμετοχής σ’ αυτό κι άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων τόσο στην Πόλη μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
3. Την υιοθέτηση του κειμένου Συλλογής Υπογραφών της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»  και την προώθησή του στους χώρους εργασίας.
4.  Συγκέντωση Διαμαρτυρίας στην Εφορία Πρέβεζας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 κι ώρα 08:30 π.μ, ημέρα λήξης της προθεσμίας πληρωμής του κεφαλικού φόρου επιτηδεύματος, σε συντονισμό με τα άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων της Πόλης. Συμβολική καταστροφή των εκκαθαριστικών.
5.  Στα πλαίσια ενημέρωσης των Πολιτών της Πόλης για τα χαράτσια, τους τρόπους αντίδρασης και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λειτουργήσουν Περίπτερα Ενημέρωσης στην παραλία της Πόλης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
6.  Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιου και προσπάθεια υιοθέτησης από μέρους του ως ελάχιστη πράξη γενναιότητας, του κειμένου της Πρωτοβουλίας.
7.  Την κατάληψη της σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας με ταυτόχρονη ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, στα πλαίσια του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στους χώρους εργασίας τους.
8.  Τη γραπτή παρέμβαση διαμαρτυρίας για τα τοπικά ζητήματα, αφού πλέον η πόλη μας κατοικείται από τραπεζοκαθίσματα, σκουπίδια και μηχανάκια, οι γαλάζιες σημαίες των ακτών μας ανεμίζουν αλλού κι η αναβίωση κατοχικών εθίμων εκλαμβάνονται από τους Τοπικούς Άρχοντες ως πολιτισμός.
9.  Την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την Πολιτική Κατάσταση στη χώρα μας.
10. Τη συγκρότηση Επιτροπής που θα συντονίζει ζητήματα σχετικά με τις πρακτικές «Δεν Πληρώνω», όπως για παράδειγμα τη συλλογή των εκκαθαριστικών, το συντονισμό με άλλα Σωματεία κ.α
Μετά το πέρας της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε πορεία στην παραλία της Πόλης.
     Η νέα Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ στη Λαϊκή Αγορά.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

1 Response to ΛΑΪΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

 1. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΣΦΑΛΜΑ

  Τοποθετούμαι αρνητικά σε σχέση με το έβδομο σημείο («κατάληψη της σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας με ταυτόχρονη ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, στα πλαίσια του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στους χώρους εργασίας τους»).

  — Η ζεύξη βρίσκεται σε περιθωριακό γεωγραφικό πεδίο (θαλάσσια όρια της χώρας) και δεν θα πρέπει να δυσχεραίνει περισσότερο τον ντόπιο περιθωριακό (εκτός κέντρου) κάτοικο στην πρόσβασή του στο κέντρο (Αγρίνιο, Πάτρα, Αθήνα) ή στην παλιδρόμηση προς και από τον τόπο εργασίας του.

  ΩΣΤΟΣΟ:

   — Η ζεύξη κατασκευάστηκε για τη διέλευση των αυτοκινήτων προεκτείνοντας την κυριαρχία της ξένης αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ κατέστησε άχρηστη την ήπια θαλάσσια επιφανειακή ζεύξη αποκλείοντας στην πράξη τη δυνατότητα φυσικής διέλευσης του πεζού και του ποδηλάτη (με βενζινάκατο ή φέρυ)
   — Η διεκδίκηση θα πρέπει να αναφέρεται και στον πεζό / ποδηλάτη / χρήστη δημόσιων μέσων μεταφοράς
   — Η κατάληψη με ΙΧΕ αυτοκίνητα συνθέτει οριακά εικόνα συνεργασίας μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανίας – πετρελαϊκής ενέργειας – ντόπιων αγωνιστών και προβάλλει αναγνώριση προτύπων αμερικάνικης ζωής (*)
   — Η διεκδίκηση θα πρέπει να περιλαμβάνει προτάσεις ενίσχυσης της δημόσιας (και σιδηροδρομικής) κινητικότητας με σηματοδοσία διέλευσης ποδηλάτων (στιγμιαία ακινητοποίηση οχημάτων) και ανάληψη έργων κατασκευής ανελκυστήρων πεζών προς και από τον υποθαλάσσιο διάδρομο (και ως αναφορά στο σιδηρόδρομο)
   — Η επίκληση «του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στους χώρους της εργασίας τους» προβάλλει μεν το ιερό δικαίωμα στην εργασία αλλά καθιερώνει ιδεολογικό καθεστώς ανισότητας στη κινητικότητα σε βάρος του άνεργου, του αδειούχου ή του περιπατητή.

  Καμιά τίμια λαϊκή διεκδίκηση δεν δικαιούται να παραβλέπει ζητήματα ήπιας διαχείρισης του περιβάλλοντός και κινητικής ισότητας.

  Γιάννης Ρέντζος

  (*)

  Ως «πρότυπα αμερικάνικης ζωής» εννοώ τη μεγάλη παρέμβαση που έκανε η αυτοκινητοβιομηχανίσ στην αμερικάνικη κοινωνία, σε εποχή που τοποθετείται μετά την επίλυση των συγκοινωνιακών προβλημάτων των εργαζομένων με τα δημόσια μέσα μεταφορών, και που συνίσταται στην αγορά και το ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμμών για να πωλούνται αυτοκίνητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s