ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Κυβέρνηση και οι κατά τόπους θυγατρικές της μαζί με την τρόικα, ξεπερνώντας κάθε όριο, έχουν αποδοθεί σε μια προσπάθεια οικονομικής εξαθλίωσης και κοινωνικής ταπείνωσης των φτωχότερων στρωμάτων του ελληνικού λαού. Αποβλέπουν στην τιμωρία όλων όσοι δεν συμβιβάστηκαν στην εθνική  λαμογιά. Όλα λοιπόν αλλάζουν στην ελληνική κοινωνία για να διασωθούν τα κέρδη των δανειστών και ο πλούτος των διπλανών μας λαμόγιων που τους ξέρουμε και στην Πρέβεζα!

Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι, οι μαθητευόμενοι μάγοι στην εκπαίδευση, τα καθημερινά όλο και πιο βάρβαρα μέτρα «σωτηρίας» και «γύψου» δεν έχουν τέλος. Οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα και στην αναξιοπρέπεια τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Και στην πόλη  μας, όπου τόσοι και τόσοι πλούτισαν τα τελευταία χρόνια, και γελούν τώρα κάτω από τα μουστάκια τους, όλα αυτά φανερώνονται στον εκχυδαϊσμένο δημόσιο χώρο της.

– Αυτά τα χαράτσια δεν πρέπει να πληρωθούν από τους αδικημένους.

Η αντιλαϊκή δράση παρουσιάζεται σαν κοινή «εθνική» ηθική τού «μαζί τα φάγαμε, μαζί χαρατσωνόμαστε, μαζί πληρώνουμε». Ποιοι όμως είναι «μαζί» αφού μόνιμα και σταθερά μένουν στο απυρόβλητο οι διπλανοί μας νεόπλουτοι και το ντόπιο κεφάλαιο; Η αλήθεια όμως δεν είναι απλά πως «κανένας δεν έφαγε, κανένας δεν πρέπει να χαρατσωθεί, κανένας δεν πρέπει να πληρώσει».

Αν οι Πρεβεζάνοι κοιτάξουμε κοντά μας αναγνωρίζουμε αμέσως πως χρόνια τώρα ο Δήμος Πρέβεζας έγινε μηχανισμός παραγωγής υπεραξίας υπέρ ορισμένων ενώ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν παύουν να ευνοούν συνθήκες κατάφωρης ανισότητας στο δημόσιο χώρο του για αναίσχυντη κερδοφορία από ορισμένους.

Οι Πρεβεζάνοι λοιπόν βλέπουμε με τα μάτια μας «ΠΟΙΟΣ τα έφαγε, ΠΟΙΟΣ πρέπει να χαρατσωθεί, ΠΟΙΟΣ πρέπει να πληρώσει». Και βλέπουμε ακόμα οι Πρεβεζάνοι και σήμερα ολόγυρά μας «ΠΟΙΟΣ τα τρώει». Μην κλείνουμε τα μάτια στη βρομιά της πόλης, που την εννοούμε κυριολεκτικά και μεταφορικά, και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του απλού δημότη. «ΚΑΠΟΙΟΣ τρώει».

–  Ήρθε τώρα η στιγμή για να διεκδικήσουμε διαφάνεια στην Πρέβεζα.

Στρεφόμαστε προς τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης στο εσωτερικό των οποίων επιβάλλεται ανισότητα και αδικία, από μαγαζί σε μαγαζί, από νοικοκυριό σε νοικοκυριό, από εικοσιπεντάρη σε εικοσιπεντάρη. Τους καλούμε σε κοινή δράση.

Ο «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» καλεί τη Δημοτική Αρχή και τους άλλους αιρετούς δημοτικούς εκπροσώπους να πρωτοστατήσουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να αναχαιτιστεί κάθε επίθεση. Και ταυτόχρονα να δεσμευτούν ότι θα αγωνιστούν για μια ισονομία στην πόλη, το δημόσιο χώρο της, στο Δήμο και στους δικούς του εργαζόμενους.

Καλούμε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αναληφθούν πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις, για την υπεράσπιση της κοινωνίας, της πόλης και του Δήμου.

This entry was posted in χαράτσι, Δημόσιος Χώρος, εσωτερική γεωπολική, λαϊκό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s