ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ» ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Από την εφημερίδα Η Εποχή

Στο χριστουγεννιάτικο φύλλο της εφημερίδας «Η Εποχή» δημοσιεύθηκε απόσπασμα από σύντομη συνέντευξη  του Γιάννη Ρέντζου προς την Ιωάννα Δρόσου σχετικά με το κοινωνικό ιατρείο και τις προγραμματιζόμενες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου του «Δημόσιου Χώρου Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο». Έγινε εκεί αναφορά στη δυνατότητα  λειτουργίας «κοινωνικής ιματιοθήκης» με στόχο την κάλυψη αναγκών σε ένδυση ατόμων που θα είχαν τέτοια ανάγκη. Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας πως η αρχική ιδέα για τη λειτουργία κοινωνικής ιματιοθήκης έγινε από φίλους του «Δημόσιου Χώρου» ευαισθητοποιημένους σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και δράσης. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα και παραπέμπουμε στην εφημερίδα για την ανάγνωση της ευρύτερης έρευνας για τις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, που πραγματοποίησαν οι πανεπιστημιακοί Δημήτρης Καπογιάννης και Τάκης Νικολόπουλος.

Η δημοτική παράταξη “Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο” πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε ένα κοινωνικό ιατρείο, προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους ανασφάλιστους έλληνες και αλλοδαπούς της Πρέβεζας. Δυστυχώς, όμως, όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Ρέντζος “ο κόσμος στέκεται επιφυλακτικά απέναντι στο ιατρείο. Πιστεύουμε ότι πολλοί περισσότεροι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες μας, ωστόσο η αξιοπρέπειά τους τους εμποδίζει να περάσουν τις πόρτες του ιατρείου”. Σύμφωνα με τον Γ. Ρέντζο τους επόμενους μήνες θα λειτουργεί στο χώρο και κοινωνική ιματιοθήκη, όπου όποιος θέλει θα μπορεί να προμηθευτεί ρούχα σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφία από την κοινωνική ιματιοθήκη Αλεξανδρούπολης. Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Η Εποχή".

Διαβάστε και μια σχετική ανακοίνωση του ΝΑΡ που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

1 Response to ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ» ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ»

  1. Η «έμπρακτη αλληλεγγύη» δεν πρέπει να υποκαθιστά την «έμπρακτη διεκδίκηση» από το κράτος, την «έμπρακτη σύγκρουση» με την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, με τον εργοδότη.
    (Από την προηγούμενη ανακοίνωση ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s