Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΜΟΥ (1)

Φιλοξενούμε εδώ ένα τεστ που έκανε ο συνδημότης και φίλος Κώστας Καλέντζης σε σχέση με τη συμπεριφορά μας στο δημόσιο χώρο της πόλης μας. Το τεστ αναφέρεται στη φωτογραφία που ακολουθεί και δείχνει μια διάβαση σε μια πόλη.

Πρώτα-πρώτα είναι βγαλμένη στην Ελλάδα η φωτογραφία; Η απάντηση είναι βέβαια «ΝΑΙ». Η διαφήμιση αριστερά, όπου η λέξη «Μέλισσα» είναι ευανάγνωστη, μας πείθει για την εντοπιότητα. Δυστυχώς και άλλα στοιχεία αποτελούν ενδείξεις για την ελληνικότητα της φωτογραφίες. Το κατεστραμμένο βάψιμο του δρόμου (διαγράμμιση), που, για οικονομικούς λόγους, διαδίδεται τώρα σε όλες τις ελληνικές πόλεις, είναι και αυτό ενδεικτικό.

Να τώρα το τεστ που έκανε ο Κώστας: Έστειλε ψηφιακά την παραπάνω φωτογραφία (από την οποία έχει κοπεί μικρό μέρος στα δεξιά) σε φίλους με το ερώτημα αν σε αυτή απεικονίζεται δρόμος της πόλης μας. Η απάντηση ήταν αβίαστη δίχως ίχνος αμφιβολίας «Δεν είναι η Πρέβεζα». Η αιτιολογία της απάντησης: «Στην Πρέβεζα, στις διαβάσεις πεζών, προηγούνται τα αυτοκίνητα».

Συμπληρώνω και το εξής: Όσα χρόνια διασχίζω ως πεζός τη Λεωφόρο Ειρήνης στη διάβαση της διασταύρωσης με την Οδός Χρήστου Κοντού, δύο μόνο φορές μου επέτρεψαν τα αυτοκίνητα να περάσω, ενώ πάντα ήμουν πριν από αυτά στη διάβαση. Δυστυχώς και στις δυο περιπτώσεις τα αυτοκίνητα είχαν πινακίδες ξένης χώρας. Η θέση μας: Οι αρχές και οι πολιτικοί συνεργάτες τους έχουν καταστήσει την πόλη μας εργαστήριο καταστολής του αδύναμου.

Advertisements
This entry was posted in πεζός, Δημόσιος Χώρος, Πρέβεζα, Ρέντζος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s