ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Μαμάδες που ψάχνουν χώρο για να περπατούν με τα παιδιά τους

Ένα ιστολόγιο προβάλλει το αίτημα για λίγο δημόσιο χώρο που να μπορούν οι μητέρες με μικρά παιδιά και μάλιστα με μωρά σε αμαξάκι να μπορούν να κάνουν διαδρομές χωρίς το φόβο οχημάτων. Το πρόβλημα το ζούμε και στην Πρέβεζα αλλά δεν έχουμε διαπιστώσει τέτοιου είδους διεκδίκηση. Το ζήτημα είναι πανελλήνιο αλλά οι λύσεις μπορούν να αναζητηθούν σε τοπικό περιβάλλον. «Think globally – Act locally» που λέμε.

Και είναι πανελλήνιο επειδή οι κρατικοί θεσμοί έχουν παραδώσει τους ελεύθερους χώρους των πόλεων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά από τις κατοχικές μηχανοκίνητες ορδές των Ναζί, εισέβαλαν στην ελληνική πόλη τα δικά μας ιδιωτικά μηχανοκίνητα. Η διαφορά είναι πως οι γερμανοί στρατιώτες (όσοι δεν ήταν ενθουσιασμένοι με το Ναζισμό) δρούσαν μέσα στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού ολοκληρωτικού καταναγκασμού ενώ οι έλληνες οδηγοί επιλέγουμε ελεύθερα αυτή την κατακτητική συμπεριφορά στο δημόσιο χώρο.

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο. Προσέξτε τις «Μαμάδες στο δρόμο». Προσέξτε τις.

This entry was posted in πεζός, πεζόδρομος, Δημόσιος Χώρος, Πρέβεζα, Ρέντζος, αυτοκίνητο, δημόσια υγεία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s