ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Πέρα απ΄ την ελεημοσύνη και τη χορηγία

Είχαμε πάλι παραπέμψει σε δημοσίευμα του Δήμου Χλωπτσιούδη του οποίου έχουμε την ευχαρίστηση να διαβάζουμε  τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις που υπογράφει ως  «Δείμος του Πολίτη» και στο δικό μας ιστολόγιο. Ο σχολιαστής αυτός επανέρχεται με νέο δημοσίευμα στην Αυγή της Κυριακής όπου θίγει το ζήτημα της τοπικής επιχειρηματικότητας και της κατανάλωσης. (Φωτογραφία από εδώ). Γράφει:

Από την αυτοδιοικητική πλευρά, οι εκπτωτικές κινήσεις για τις ευπαθείς ομάδες είναι οι εύκολες ιδέες, όπως και τα διάφορα κοινωνικά παντοπωλεία που συχνά προσφέρουν μια καλή διαφήμιση σε επιχειρηματικούς κολοσσούς. Και, βέβαια, οι συντηρητικές δημοτικές αρχές έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν τις επιχειρήσεις-κολοσσούς· οι αριστεροί όμως δήμοι γιατί να μη στηριχτούν στις ίδιες τις κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής τους; Προτάσεις για  επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στα πρότυπα της νεοφιλελεύθερης φιλανθρωπίας είναι φυσικά ασύμβατες με την αριστερή λογική.

Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να τονίσουμε πάλι το ζήτημα της  οργάνωσης των πρεβεζάνων καταναλωτών μέσα από μια κοινωνική κινηματική δράση, όπως το υποστηρίζει και ο Δήμος Χλωπτσιούδης.

Αναγκαίο κρίνουμε να ιδρυθούν με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες fora ή σύνδεσμοι καταναλωτών κι επιχειρήσεων με κοινές δράσεις. Ο θεσμικός –κινηματικής φύσης– άμεσος διάλογος καταναλωτών και επιχειρηματιών, υποχρεωτικά θα φέρει την αναγκαία οικονομική ισορροπία στην τοπική αγορά, μια αρμονία η οποία θα φέρει σε επαφή καταναλωτές κι επιχειρηματίες με ό,τι τούτο συνεπάγεται.

Διαβάστε όλη την ανάλυση στην Αυγή της Κυριακής.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος, ανάπτυξη, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, κοινωνικό ιατρείο, λαϊκό κίνημα. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

  1. Θα αφήσω την καλημέρα μου και τη χαρά μου που με (ξανα)βρήκατε…

    (και για να κάνω διαφήμιση, περισσότερες προτάσεις στο βιβλίο μας Τοπική Αυτοδιοίκηση, προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών (προς το παρόν μόνο σε μορφή eBook).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s