ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑ

Παρουσιάζονται στο πρεβεζάνικο κοινό

Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 8 το βράδυ, ο Δήμος Πρέβεζας και το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» προσκαλούν τους συμπολίτες μας Πρεβεζάνους στην παρουσίαση του βιβλίου Άπαντα του Πρεβεζάνου συγγραφέα Ηλία Βασιλά (1906-1982) που θα γίνει στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας, πρώην Όαση. Ομιλητές θα είναι ο Κωνσταντίνος Κόμης, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Μαρίνα Βρέλλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Γιάννης Ρέντζος, διδάκτωρ Πολιτισμικής γεωγραφίας.

Όπως γνωρίζουν οι επισκέπτες του ιστολογίου μας έχουμε προσεγγίσει δυο φορές μέχρι τώρα (βλ. εδώ και εδώ) το έργο του Ηλία Βασιλά όπως αυτό αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και σύμφωνα με τις μνήμες μας από την εποχή που συνομιλούσαμε μαζί του. Γι’ αυτό καλούμε τους φίλους του ιστολογίου μας να παραβρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου. Θα είναι άλλωστε τιμή για το Δήμο μας και το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις που ανέλαβαν αυτό το έργο.

Στους διοργανωτές έστειλα το εξής σημείωμα για τον τίτλο και το περιεχόμενο της εισήγησής μου:

«Ο Ηλίας Β. Βασιλάς και η πρεβεζάνικη πολεογραφία του ‒ Μια ανάγνωση των Απάντων που επιμελήθηκε ο Ν.Δ. Καράμπελας«

«Στην παρουσίασή μου γίνεται μια γεωγραφική ανάγνωση των Απάντων βάζοντας στο κέντρο την έννοια της πόλης και των ανθρώπων της όπως τα παρουσιάζει ο Βασιλάς. Βασίζομαι επίσης στις αναμνήσεις μου από συναντήσεις με τον συγγραφέα και στις αφηγήσεις συγγενών και φίλων μου σε σχέση με τις αναζητήσεις του συγγραφέα και τη ζωή του».

This entry was posted in πρεβεζάνοι συγγραφείς, πολεογραφία, τοπικότητα, Ιστορία, Λογοτεχνία, Ρέντζος, γεωγραφία, γλώσσα, εκπαίδευση, εορτασμός εκατονταετίας and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s