Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

 Όταν η Χελίν κραυγάζει και η Ελίν σκοτώνει

Όσοι παρακολουθούν το ιστολόγιο μας θα έχουν δει τις παραπομπές μας στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου και θα πιστέψουν πως πέρασα με ομοιοκαταληξία από το χτεσινό τίτλο «Ο θάνατος του μεταφραστάκου» στο σημερινό, εντελώς αντίθετο, «Ο θρίαμβος του Σαραντάκου».

Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αλλά, εντελώς συμπτωματικά, όπως το ιστολόγιο του φίλου Σαραντάκου θριάμβευσε με τη Χελίν, που θα σας πω πιο κάτω, έτσι και εγώ κινδύνεψα χθες να χάσω τη ζωή μου από την Ελίν. Εξάλλου τι «ελίν» τι «χελίν», αφού και τα δύο προέρχονται από τις λέξεις Έλληνας, Ελληνίδα (HELLENE), ελληνικό, κ.λπ.

Η «δική μου» η ΕΛΙΝ, γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών, μας «βγήκε στη μέση του δρόμου» και πήγε να μας τελειώσει. Συγκεκριμένα καθώς βγαίναμε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου είχαμε επισκεφθεί συγγενικό πρόσωπο, λίγο πριν φθάσουμε στο «Διεθνές», στο δρόμο προς την Πρέβεζα,  μπροστά στα φρέσκα προσκυνητάρια (η εικόνα είναι από αλλού), ένα αυτοκίνητο της ΕΛΙΝ, μικρό βυτιοφόρο, με ξασπρισμένες δυσανάγνωστες πινακίδες, έκανε μπροστά μας επιτόπια αναστροφή πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή! Μετά άνοιξε την πόρτα του για να μας βρίσει με χειρονομίες, έστριψε δεξιά και έτσι είδαμε τη γαλανόλευκη επιγραφή «Ελιν».

Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει τους φορείς ανοχής του τροχαίου εγκλήματος στην πόλη και την περιφέρεια –Δήμους, Αστυνομίες, Εισαγγελείς—και το επαναλαμβάνουμε γιατί οι ξασπρισμένες δυσανάγνωστες πινακίδες έχουν, προφανώς, την ανοχή των κρατικών αρχών. Να το πούμε καθαρά: Η ΕΛΑΣ Ιωαννίνων και θα γνωρίζει και θα μπορεί να βρει τον εγκληματία οδηγό του αυτοκινήτου της ΕΛΙΝ. Ή, ο Εισαγγελέας θα μπορεί να δώσει εντολή αναζήτησης των γιαννιώτικων αυτοκινήτων με ξασπρισμένες πινακίδες, για το καλό του κόσμου. Δεν θέλουμε να κάνουμε την εξίσωση «τι ΕΛΑΣ, τι ΕΛΙΝ».

Να πούμε τώρα τα σχετικά με τον τίτλο της ανάρτησής μας και την ανάρτηση του Σαραντάκου. Όπως έγινε γνωστό κυκλοφόρησε ένα βιντεάκι στο οποίο η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου παρουσιάζει την Ελλάδα προσπαθώντας με στερεότυπα να κλονίσει τα στερεότυπα σε βάρος του λαού μας. Σε ένα κρεσέντο δυναμισμού και «παράκρουσης», όπως υποστηρίζει ο Σαραντάκος, η Κατερίνα  δηλώνει κραυγαλέα «με αποκαλούν Γκρικ, αλλά εγώ είμαι Χελίν (Hellene), με λένε Κατερίνα και είμαι Χελίν». Την παρέμβαση του Σαραντάκου, με τις πάντα καθαρές αλλά βαθιές προσεγγίσεις του, την επισκέφτηκαν χιλιάδες αναγνώστες (18.900 επισκέψεις) και μάλιστα την έπαιξαν σαν είδηση και μερικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Σας παραπέμπουμε να δείτε τα σχετικά, αν δεν τα έχετε ήδη δει.

This entry was posted in τροχαία εγκλήματα, Δημόσιος Χώρος, Λουξεμβούργο, αυτοκίνητο, δημόσια υγεία, εσωτερική γεωπολική, κινητικότητα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

  1. Το βιντεάκι του Σπύρου (Ι am Spyros and I am malakas) είναι καλύτερο. Πάντως είναι γεγονός ότι η Μουτσάτσου έκανε κλίμα. Μέχρι και debate θα την έχουν οι protagonistes.gr με κάποιον…

  2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

    Μπράβο η κοπέλα! Αλλά και ο θρίαμβος sarant αποδεικνύει μια επιθυμία του κόσμου να δει σχετικά δυσμενή σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s