ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Μαυρίστε τους! 

Ο ελληνικός δημόσιος χώρος έχει γνωρίσει ακατάπαυστες συναρμολογήσεις ικριωμάτων. Εννοούμε τις σκαλωσιές της ανοικοδόμησης που έχει διαστρέψει εγκληματικά τη φυσιογνωμία του φυσικού και αστικού τοπίου της χώρας. Είχαμε και πολλές εκτελέσεις βέβαια κατά καιρούς αλλά λίγες γίνονταν με κρεμάλες. Οι τελευταίες της Πρέβεζας, για παράδειγμα, έγιναν με γεωργικά εργαλεία και οικοδομικά υλικά. Α! Που η Ευρώπη και η Αμερική που μας έχουν βάλει τα γυαλιά σ’ αυτό το ζήτημα.

Το ικρίωμα που βλέπουμε αυτές τις ημέρες στην πρεβεζάνικη παραλία και του οποίου κάναμε ένα πρόχειρο σχέδιο είναι ομοίωμα όλων των ικριωμάτων. Ας το βλέπετε σαν σκαλωσιά. Δεν έχει πηλοφόρι. Χρησίμεψε για πολιτικές ομιλίες – ξέρουμε πως η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Είναι μπαλκόνι, από τα τελευταία, όπως λένε, της μεταπολίτευσης. Έχει μάλιστα και ένα εποικοδομητικό πολιτικό σύνθημα. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. Εποικοδομητικό; Μάλλον αφηρημένο δεν είναι; Να μαυρίσουμε ποιους; Ποιοι; Ψαρεύουμε στα θολά νερά; Ρίχνουμε αδειανά για να πιάσουμε γεμάτα;

Είμαστε ξεκάθαροι. Η γενιά που απέρχεται τώρα από την επαγγελματική ζωή και στην οποία ανήκει και ο γράφων, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν με τον Πόλεμο, την κατοχή και τα μεταπολεμικά δεινά, η γενιά της μεγάλης ήττας, που διαπαιδαγωγήθηκε μέσα στο μετεμφυλιοπολεμικό κλίμα, ήταν αυτή που ανδρώθηκε με το ιδεώδες της κοινωνικής αλλαγής που θα έφερνε η (παλαιο)δημοκρατική παράταξη ως θεματοφύλακας της πολιτικής δικαιοσύνης, όπως παρουσιαζόταν. Η «Αλλαγή» έφτασε, αλλά έγινε αντιληπτή ως νομή της εξουσίας και διαχείριση πράσινων συμφερόντων. Πληρώνουμε ακόμα την ψευδο-κοινωνική πολιτική της. Η μεγάλη ευκαιρία για κάθαρση και «επανίδρυση του κράτους» (όπως ονομάστηκε), που δόθηκε στην αντίπαλη (νεο)δημοκρατική παράταξη χάθηκε. Ο Παυλόπουλος ανταγωνίστηκε τον Σκανδαλίδη σε επινόηση καλπονοθευτικών νομοθετημάτων.  Και δυστυχώς τον νίκησε. Αν το εκλογικό σύστημα ήταν αναλογικότερο στις εκλογές του 2009 η επιθυμία «κάποιου» για πρωθυπουργοποίηση δεν θα είχε οδηγήσει σε μνημόνια και τρόικες. Τι άλλο να πούμε; ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Μαυρίστε ακόμα τους επίδοξους συνεργάτες τους και όσους θεωρείτε ευκαιριακούς διασπαστές της λαϊκής ενότητας. Και μαυρίστε ακόμα και τους επίγονους των κατασκευαστών των ναζιστικών ικριωμάτων. Ήταν συμπατριώτες μας…

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος, Ιστορία, γλώσσα, επικοινωνία, εσωτερική γεωπολική, εκλογές 2012, λαϊκό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s