ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα εθνικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 εμφανίζουν πια το Δήμο μας σαν ένα κρατικίστικο κουφάρι που βρομίζει την πόλη μας.

[Στίξτε (click!) εδώ για τα αποτελέσματα των εκλογών]

Θλιβερό απομεινάρι του άλλοτε θριαμβεύοντος δικομματισμού, η πολιτική εκπροσώπηση του νομού μας και του δήμου μας συμβολίζουν με τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 το παρελθόν, την ακινησία, την άρνηση. Είχαμε αναλύσει τη στημένη δικομματική και διεδρική αναμέτρηση και είχαμε προβλέψει με κάθε λεπτομέρεια τα ασύμμετρα με τη λαϊκή βούληση αποτελέσματά της. Είχαμε άλλωστε καλέσει «τους τοπικούς υποψηφίους να τοποθετηθούν σε καθαρούς όρους σε σχέση με τα ενδεχόμενα που συζητούσαμε».

Ως πρεβεζάνοι πολίτες δεν ευθυνόμαστε για τα αποτελέσματα σε έδρες αφού βρισκόμαστε σε σχέση πολιτικού στραγγαλισμού με τον εκλογικό νόμο. Η διεδρική δομή της νομαρχιακής μας εκπροσώπησης συντήρησε και ενίσχυσε επί χρόνια τη δικομματική νοοτροπία στο νομό και στην πόλη μας. Η διεδρική δομή μετέτρεψε τη ζωντανή ιδεολογική και προγραμματική μάχη μεταξύ των κομμάτων σε φατριαστικό και ψηθοθηρικό ανταγωνισμό στο εσωτερικό τους. Αυτό έβλαψε και τα κόμματα και το λαό μας στη σχέση του με αυτά και την πολιτική.

Γνωρίζουμε πάντως πολύ καλά πως ο πληθυσμός μας, στην πόλη και την ύπαιθρο, γύρισε την πλάτη σε προτάσεις πολιτικής ανανέωσης και δοκιμής διεξόδου, όταν αυτές διατυπώθηκαν με διαυγή προγραμματική ευθύνη και πρεβεζάνικη ενωτική εντιμότητα. Εννοούμε κύρια το Δήμο Πρέβεζας, για τον οποίον, χρόνια τώρα καταγγέλλουμε πως λειτουργεί ανεύθυνα, σε όλα τα επίπεδα, σε αγαστή συνεργασία αδιαφορίας με όλες τις άλλες δημόσιες αρχές. Ο δημόσιος χώρος της πόλης ήταν για μας καθρέφτης αυτής της ύποπτης δυσλειτουργίας.

Τα εθνικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 εμφανίζουν πια το Δήμο μας σαν ένα κρατικίστικο κουφάρι που βρομίζει την πόλη μας. Τα τοπικά αποτελέσματα πρέπει να δώσουν για την κάθε Πρεβεζάνα και τον κάθε Πρεβεζάνο το έναυσμα για μάχες. Θα δοθούν στους χώρους της εργασιακής εκπροσώπησης, απέναντι στις αδρανούσες δημόσιες αρχές και πάνω στους δρόμους της πόλης. Θα έχουν στόχο την έντιμη λειτουργία του δημόσιου χώρου μας, όπως αυτός νοείται ως κοινωνία και οικονομία, ως πολιτική εκπροσώπηση και ως καθημερινή ζωή στο έδαφος της πόλης, του δήμου και του νομού μας.

This entry was posted in Δελτίο τύπου, Δημόσιος Χώρος, Πρέβεζα, Ρέντζος, εσωτερική γεωπολική, εκλογές 2012, λαϊκό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s