ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ…

 …έγινε με τη χθεσινή ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα

Υποστηρίζοντας πως «το δημόσιο χώρο, που μας αναλογεί για μια ανθρωπινή και καλύτερη πόλη, δεν τον χαρίζουμε σε όποιον επιμένει να αδιαφορεί, να αγνοεί και να μη σέβεται τους κανόνες και την ποιότητα ζωής όλων» οι 700 και πλέον πολίτες και ποδηλάτες της πόλης Πρέβεζας, που έλαβαν μέρος στη «ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας της 13ης Μαΐου 2012», ενέκριναν «δια βοής» το παρακάτω ψήφισμα. Το ψήφισμα είναι βέβαια αντιγραφή του περυσινού ψηφίσματος της 8-5-2011 αλλά το περιεχόμενό του παραμένει απόλυτα επίκαιρο αφού για 3η χρονιά τα αιτήματα παραμένουν ίδια. Ίδια, εξάλλου, εκτιμούν οι ποδηλάτες και συμφωνούμε μαζί τους υιοθετώντας το κείμενο, παραμένει και  η  «αδιαφορία της διοίκησης της πόλης» και των συνεργατών της. Η παράταξή μας υποστηρίζει πάντα πως η εικόνα της λειτουργίας του δημόσιου χώρου της Πρέβεζας είναι αψευδής μάρτυρας της θλιβερής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γενικά η χώρα. Κατά συνέπεια η αντιμετώπιση των ζητημάτων του δημόσιου χώρου είναι πόλεμος κατά των παλιοδικομματικών συμφερόντων που την διαφεντεύουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ 

 • Οριστική απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης και παροχή δυνατότητας φορτοεκφορτώσεων με χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα μικρά τροχοφόρα, εντός προκαθορισμένων και περιορισμένων χρονικών ορίων.
 • Κατάργηση του παράνομου ιδιωτικού παρκινγκ των δικαστικών λειτουργών και εφαρμογή των νόμων σε όσους δεν συμμορφώνονται.
 • Επανέλεγχο και μείωση των αδειών εισόδου των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο για περιπτώσεις μόνον ειδικών αναγκών, ασθενών ή ηλικιωμένων.
 • Συνεργασία και όχι μεταφορά ευθυνών για τους πολλούς δυστυχώς εμπλεκόμενους φορείς της πόλης στο ιστορικό κέντρο (Δήμος, Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική αστυνομία και Λιμεναρχείο).
 • Δράση της Δημοτικής Αστυνομίας κυρίως στο ιστορικό κέντρο με 24ωρη αστυνόμευση και τις Κυριακές, βεβαίωση όλων των παραβάσεων και είσπραξη όλων των προστίμων.
 • Αυστηρή επιτήρηση με μπάρες στον πεζόδρομο της παραλίας, με αυστηρή απαγόρευση και ελέγχους, ιδίως κατά τη νύχτα. Ειδική ρύθμιση για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης (πχ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία).
 • Απόδοση των ευθυνών με χρέωση των ζημιών στους υπεύθυνους για την καταστροφή των πεζοδρόμων στο ιστορικό κέντρο τής πόλης από τη διέλευση οχημάτων.
 • Εφαρμογή προγράμματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 • Επέκταση των πεζοδρόμων τού κέντρου στην οδό 21ης Οκτωβρίου και την οδό Καρυωτάκη και τοποθέτηση φαναριών για πεζούς και ποδηλάτες στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της Λ. Ειρήνης (Χ. Κοντού και Κύπρου) για την ασφαλή διέλευση  των ποδηλάτων από τη νέα πόλη στο ιστορικό κέντρο.
 • Ένταξη και εφαρμογή προγράμματος βελτίωσης των πεζοδρομίων της πόλης για τη λειτουργική πρόσβαση και διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ. Εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.
 • Καθιέρωση της “Κυριακάτικης ποδηλατάδας” με αποκλεισμό κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης(Κυανή Ακτή κλπ).
 • Εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης για τους ποδηλατοδρόμους με σύνταξη ποιοτικών μελετών και ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2008-2013 και ολοκλήρωση των  ποδηλατοδρόμων που  έχουν εγκαταλειφθεί (Οδός Μελίνας Μερκούρη παλαιό ΚΤΕΛ). 
This entry was posted in πάρκινγκ, παιδικό παιγνίδι, πεζός, πεζόδρομος, πλακόστρωση, ποδήλατο, ποδηλατόδρομος, πολεογραφία, τροχαία εγκλήματα, Δημόσιος Χώρος, Πρέβεζα, δημόσια υγεία, κινητικότητα, λαϊκό κίνημα. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ…

 1. Εξαιρετική δράση. Πολύ δυναμικό το ψήφισμα.

 2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  Οι εκμεταλλευτές μας κρατάνε χρυσοποίκιλτες βίβλους διαχείρισης ενώ εμείς αρκούμαστε σε κακοτυπωμένες φωτοτυπίες από τα παλιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s