Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ – ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ

Γιατί «όλοι εναντίον ενός κι ένας εναντίον μνημονίου»;

Η προεκλογική μάχη «αρχίζει πια να αποκτά όλο και περισσότερο πολωτικά χαρακτηριστικά» ενώ «τα κόμματα ακονίζουν τα μαχαίρια τους». Δέκα περίπου μέρες πριν από τις εκλογές η πόλη μας βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στο να αντιμετωπίσει βιωματικά το ερώτημα για το ενδεχόμενο κυβέρνησης αριστεράς.

Η σημερινή επίσκεψη και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πρέβεζα θα επιτρέψει σε πολλούς συμπολίτες μας, του δήμου και του νομού μας, να βρεθούν με σοβαρότητα απέναντι στο δίλημμα «ριζοσπαστική αντιμετώπιση της ζωής και της κοινωνίας» ή «αναζήτηση της ψευτιάς της ταχτοποίησης». Αυτοί οι ίδιοι είναι που θα δώσουν την απάντηση.

Η πόλη μας είχε πολλές φορές την ευκαιρία να διοικηθεί από «προοδευτικές δυνάμεις», κομμουνιστές, σοσιαλιστές και συνεργαζόμενους. Τι έχουμε αποκομίσει από αυτό το παρελθόν; Τι περιεχόμενο πρέπει να δώσουμε στο νόημα της «ριζοσπαστικοποίησης»; Εμείς οι ίδιοι πρέπει να δώσουμε απάντηση σε αυτό. Νέοι και γέροι. Άνεργοι και εργαζόμενοι. Γυναίκες και άντρες.

Και τι περιεχόμενο αναμένουμε να έχει το «ενωτικό κοινωνικό μέτωπο»; Θα δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που υπηρέτησαν το εθνικό ή τοπικό κοινωνικό σύνολο, μέσα από τα ιδεώδη μιας καλύτερης κοινωνίας, δηλαδή καλύτερων ανθρώπινων σχέσεων, να βρεθούν μαζί, όλοι μαζί, σε μια τέτοια προσπάθεια «καλύτερης κοινωνίας»; Η απάντηση θα δοθεί από εμάς. Τον καθένα μας.

Γιατί «όλοι εναντίον ενός κι ένας εναντίον μνημονίου»; Θα δώσουμε την απάντηση.

This entry was posted in εκλογές 2012, λαϊκό κίνημα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s