Η ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ…

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, στις 8 το βράδυ, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, καλούνται οι φίλοι και συνεργάτες της δημοτικής παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο» σε συνάντηση επεξεργασίας της Η.Δ. της συνεδρίασης του Δ.Σ. της  25-6-20. Διαβάστε εδώ τα θέματα της Η.Δ. Διαβάστε επίσης  έκκληση διαμαρτυρίας  της ΚΛΠ και δείτε προβολή  ή ακούστε  ραδιοφωνική συνέντευξη του Κώστα Καλέντζη για την ιστορία και την κατάσταση της «Κυανής Ακτής».

Μετά την εκλογή του Κώστα Μπάρκα ως βουλευτή

Θεωρώ τη Φιλιππιάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Μετά την απελευθέρωση και τη δολοφονία του θείου μου Μιχάλη Ρέντζου στην Παργινόσκαλα, ο πατέρας μου συνέχισε τις επιχειρήσεις που είχαν στο Θεσπρωτικό και τη Φιλιππιάδα, στην πόλη αυτή. Είχαν άλλωστε, στο όνομα του αδικοχαμένου θείου μου, άδεια ποτοποιίας και ο πατέρας μου είχε ειδικευθεί πρακτικά στην παρασκευή οινοπνευματούχων ποτών. Μου βρίσκονται ακόμα μερικά βιβλία του.

Τα καλοκαίρια, λοιπόν, καθώς και με άλλες ευκαιρίες, ταξιδεύαμε οικογενειακώς στη μικρή Φιλιππιάδα, όπου είχα γνωριστεί με συνομήλικα παιδιά και κάναμε παρέα. Με το Γιάννη Λάμπρη, γίναμε και συμφοιτητές Φυσικής στην Αθήνα, λίγα χρόνια μετά. Η σημαντικότερη εντύπωση εκείνης της εποχής ήταν τα εγκαίνια του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον Άγιο Γεώργιο, όπου είχαμε πάει μαζί με τον επίσης πρεβεζάνο επιχειρηματία Θωμά Κατηνιώτη, που είχε το κεντρικό φαρμακείο της πόλης.

Αργότερα, με μια ποδηλατική ομάδα που είχαμε οργανώσει σαν φοιτητές, είχαμε για τερματισμό το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και ενδιάμεση στάση τη Φιλιππιάδα. Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν οι Πάνος Αποστολίδης, Αιμίλιος Ρουκλής, Δημήτρης Κλάπας, Πάνος Ντούσιας, ο γράφων και άλλοι. Θυμάμαι πως στις νεανικές κουβέντες μας είχαμε φανταστεί να ανεξαρτητοποιηθεί ενεργειακά και πολιτικά ο νομός μας, με βάση την ενεργειακή παροχή του εργοστασίου. Αυτό το προτείνω ανερυθρίαστα (και μάλλον προς το «ερυθρό», ως διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος) και σήμερα. Δεν είναι καιρός να σταματήσει η αποικιοκρατική μας σχέση με τη ΔΕΗ;

Κλείνω το σύντομο αυτό σημείωμα. Το έγραψα με αφορμή την εκλογή του Κώστα Μπάρκα ως βουλευτή. Πραγματικά, τις ημέρες αυτές, πολλές επισκέψεις στο ιστολόγιο αυτό έγιναν από άτομα που αναζητούσαν βιογραφικά στοιχεία για τον ίδιο. Αν με έπαιρναν τηλέφωνο θα τους έλεγα τα πιο καλά και ενημερωμένα που είχα. Προέρχονταν από τον φίλο του Τάκη Ηλιόπουλο, αναδεχτό μου, που τον επισκεφθήκαμε με τους γονείς του στο στρατόπεδο της Θήβας, όπου είναι νεοσύλλεκτος και συζητούσαμε τα σχετικά.

Φιλιππιάδα, λοιπόν. Πολιτική πρωτεύουσα της Πρέβεζας; Θα έλεγα και πολιτιστική. Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ εμείς, και πιο πολύ οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας και οι επαγγελματικά υποχρεωμένοι δημοσιογράφοι μας, που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, στριμωχνόμαστε.

This entry was posted in ποδήλατο, πολιτισμός, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ανάπτυξη, εσωτερική γεωπολική, εκλογές 2012 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s