ΧΘΕΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

Προϊστορία που ενώνει τους εκφραστές του πρεβεζάνικου κινηματικού χώρου

Η χθεσινή συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε προ ημερησίας διατάξεως διαδικασία, έφερε για μια ακόμα φορά το ζήτημα της επέμβασης στον Παντοκράτορα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η εισαγωγή του θέματος αποτέλεσε ικανοποίηση διεκδίκησης της πρεβεζάνικης ομάδας που χρόνια τώρα αγωνίζεται για μια δίκαια αντιμετώπιση του σχετικού θέματος. Το ζήτημα του Παντοκράτορα ένωσε τα τελευταία χρόνια πολλούς πρεβεζάνους «ακτιβιστές» οι οποίοι ανεξάρτητα από προσωπική ιδεολογική τοποθέτηση και κομματική ένταξη έκαναν δικό τους το ζήτημα αυτό. Το φύλλο του Φόρουμ του Αυγούστου του 2009 αποτελεί ένα πολύ καλό πρωτόκολλο αγώνα και αγωνίας.
Λέμε «αγώνα και αγωνίας» γιατί εκείνο τον Αύγουστο του 2009 πολλά άτομα που είχαν παρακολουθήσει, κάτω από τη σημαία της λαϊκής ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των έργων, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και που θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς εσφαλμένα πως θα βρίσκονταν ευθυγραμμισμένα με τις θέσεις του τότε Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Κλάπα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Βελέντζα, διαχώρισαν «εκκωφαντικά» μέσα στη συνεδρίαση, όπου βρισκόμουν και εγώ, τη θέση τους. Άφησαν έτσι τους δημοτικούς συμβούλους τους προσκείμενους προς το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον παρευρισκόμενο στη συνεδρίαση Νομάρχη κ. Βασίλη Ιωάννου, τους δημοτικούς συμβούλους τους προσκείμενους προς τη ΝΔ καθώς και τους υπόλοιπους συντελεστές του πλειοψηφίσαντος τότε ψηφοδελτίου, υπό τον κ. Μιλτιάδη Κλάπα, να σηκώσουν αυτοί τη σημαία της μπετονοποίησης του Παντοκράτορα. Ήταν φανερό πως στη συνεδρίαση αυτή εκφράστηκε ένα πνεύμα λαϊκής αγωνιστικής ενότητας που σε θεσμικό επίπεδο, ως δημοτική σύμβουλος, αντιπροσώπευσε σθεναρά η κ. Ειρήνη Παπαδημητρίου, επικεφαλής του ενωτικού δημοτικού συνδυασμού των δημοτικών εκλογών του 2006 (Ψηφοδέλτιο κ. Νίκου Γιαννούλη). Το πνεύμα αυτό το αγνόησε στη χθεσινή συνεδρίαση εκλεκτός συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος ή, να το πούμε πιο καλόπιστα, το αγνοούσε, παραλείποντας έτσι δεδομένα που είναι χρήσιμα γιατί συμβάλλουν στη συγκρότηση και ενίσχυση του τοπικού λαϊκού κινήματος.
Επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας: Δεν είμαστε «Οικολόγοι» με το φανατισμό των φοβερών «Πρωτόγειων» της «Earth First!» που μότο τους είναι, και σωστά, «Δεν υπάρχει συμβιβασμός στην υπεράσπιση της γης». Αντιλαμβανόμαστε πως ένα γραφικό λιμανάκι με ξύλινες κατασκευές και επέκταση της ξύλινης επένδυσης σε άλλα άσχημα μπετονένια σημεία του Παντοκράτορα είναι χρήσιμο για όλους. Στα δημοσιεύματά μας υποδείξαμε αναλυτικά τι εννοούμε και θα αγωνιστούμε σαν παράταξη για να πετύχει κάτι τέτοιο. Παραπέμπουμε τον αναγνώστη στην πρώτη μας παρέμβαση: Πρέβεζα – η πόλη της Ηπείρου, των δυο νομών και των δυο θαλασσών. Εξάλλου το ζήτημα το είχαμε αναπτύξει σε μεγάλο πρεβεζάνικο ακροατήριο: «Προσεχώς ο Παντοκράτορας – κινήσεις, κινήματα και κινηματογράφος» και το ξαναφέραμε στο ιστολόγιο αυτό εδώ: «ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ – ΕΣΠΑ ΚΑΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ». Είπαμε πως θα αγωνιστούμε σαν παράταξη για να πετύχει η στροφή προς μια ήπια διαχείριση του παντοκρατορίτικου περιβάλλοντος. Εν ανάγκη …οι Πρωτόγειοι βοήθειά μας.

This entry was posted in πολεοδομία, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, Δημόσιος Χώρος, Παντοκράτορας, ανάπτυξη, κινηματογράφος, λαϊκό κίνημα, Visit Preveza and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s