PREVEZAN GAMES 2012: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΚΑΝΕ …ΑΝΤΙΠΡΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ


Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας» καλεί όλους τους δημότες και όλους τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της Πρέβεζας σε συνάντηση ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ (στο Μπάσκετ) αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 στις 7.00 το πρωί για αυτοψία της συντελούμενης καταστροφής.

Μια λαμπρή γιορτή παιγνιδιών στην Πλατεία Ανδρούτσου

Πρεβεζάνικα παιγνίδια. Prevezan games… Ένα κεφάτο, αυτοσχέδιο, αλλά και καλά δομημένο λούνα παρκ στήθηκε προχθές το απόγευμα, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, στην Πλατεία Ανδρούτσου, που διοργανώθηκε από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας και προσέλκυσε μεγάλο πλήθος παιδιών. Η εκδήλωση, μια δράση με μορφή παιγνιδιών αλλά με διδακτικό περιεχόμενο αλληλεγγύης για τα παιδιά, είχε τίτλο και επεξηγηματικό υπότιτλο: ΠαίΖΩ για μένα, για σένα, για όλους – Παιχνίδια αλληλεγγύης για παιδιά 6 έως 12 ετών και περιλάμβανε παντομίμα, κουκλοθέατρο, ζωγραφική και το κεφάτο αυτοσχέδιο λούνα παρκ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μια άλλη τελετή έναρξης, την ίδια ώρα περίπου που άρχιζαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Ελπίζουμε να μη μας ελέγξει η Ολυμπιακή Επιτροπή που δεν είχαμε τα μπλουζάκια της…

Ευαίσθητη ηλικία το παιδί, τώρα, στη περίοδο διαρκώς οξυνόμενης δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας και ο λαός μας, πρέπει σε μεγαλύτερο βαθμό να αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Γιατί το παιδί υπάρχει μέσα στη δράση της ζωής, της δικής του ζωούλας, που είναι συνυφασμένη με το παιχνίδι. Τώρα που η ζωή, όλο και περισσότερο, για πολλές οικογένειες και μεγάλα στρώματα του λαού μας καταντά αγώνας και αγωνία μόνο για την επιβίωση, το πρεβεζάνικο κοινωνικό ιατρείο πρόβαλε με τη δράση του το παιχνίδι, τη ξενοιασιά, τη χαρά και ταυτόχρονα, υπεύθυνα, τη δημιουργία, την παιδεία και την τέχνη.

Οι συνεργάτες του κοινωνικού ιατρείου έβαλαν υψηλούς στόχους με τη διοργάνωση της «ημερίδας παιγνιδιού»: τα παιδιά να παίξουν για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει, αλλά και να στηρίξουν τη ζωή άλλων παιδιών και τη δική τους μέσω της αλληλεγγύης. Υπήρχε και εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης: Φάρμακα για παιδιά όπως παιδικές αντιβιώσεις, αντιπυρετικά, εισπνεόμενα κ.λπ. καθώς και γάλατα μακράς διαρκείας, που θα παρέχονται δωρεάν σε όσους θα τα έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση, που υποστηρίχτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου και από το Δήμο Πρέβεζας, αποτελεί για την παράταξή μας, το Δημόσιο Χώρο Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο, μια συγκινητική στιγμή ανάδειξης των χρήσεων του «δημόσιου χώρου». Είχαμε δεσμευτεί ήδη με το προεκλογικό μας πρόγραμμα να υλοποιήσουμε την ιδέα του κοινωνικού ιατρείου, και το πετύχαμε με την αδιάκοπη προσφορά των φίλων και συνεργατών μας, «αλληλέγγυων εθελοντών», ανασυγκροτώντας το συνεχώς σε άξονες αυτόνομου φορέα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

This entry was posted in πρεβεζάνοι καλλιτέχνες, παιδικό παιγνίδι, πολεότητα, πολιτισμός, Δημόσιος Χώρος, Ολυμπιακοί Αγώνες, δίκτυο υγιών πόλεων, δημόσια υγεία, κοινωνικό ιατρείο, Visit Preveza and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s