ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Η Πρέβεζα σαν εικονική πραγματικότητα

Ο Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο υποδέχθηκε χθες φίλους και ακτιβιστές στη μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε ως διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή του Παντοκράτορα που θα προκύψει από τη λιμενική παρέμβαση-χωροθέτηση. Από το Λίνο και τον Κωνσταντίνο-Ορφέα και άλλα πολλά νεανικά συγκροτήματα, ήταν όλοι εκεί, ζωηροί και υπεύθυνοι. Ναι. Η νεολαία έδωσε δυναμικά το παρόν.

Δεν είμασταν οι οικοδεσπότες αλλά οι φίλοι μας θυμούνται πως «γιορτάζουμε γενέθλια» αφού συγκροτηθήκαμε σαν κίνηση μέσα από τη δράση για οικολογική ευθύνη απέναντι στην καταστροφή της ακτής του Παντοκράτορα. Και καλούμε με την ευκαιρία αυτή τους επαγγελματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης μας να ευαισθητοποιηθούν και να αντιταχθούν άμεσα στην κατασκευή του τερατουργήματος του Παντοκράτορα. Και από τις κωφεύουσες αρχές ζητούμε να τοποθετηθούν, με επίκαιρους και υπεύθυνους όρους, ως προς την αναγκαιότητα του έργου επανεξετάζοντας υπό τις σημερινές δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες λειτουργίας του Δήμου, της περιφέρειας και της χώρας, τη σκοπιμότητα της δαπάνης και το ενδεχόμενο κοινωνικότερης αξιοποίησης των διατιθέμενων κονδυλίων.

Αν η καταστροφή του Παντοκράτορα προβάλλει τις εικόνες της καταστροφής του αύριο, χθες το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε, στο Σαϊτάν Παζάρ, την κιβωτό με τις φωτογραφίες του χθες. Με τη βοήθεια του Κώστα Λογοθέτη, της Λέλας Τσόλκα και του Μιχάλη Ζάμπα, θυμηθήκαμε και ονειρευτήκαμε σκηνές μιας Πρέβεζας μεταμορφωμένης, ας πούμε, περίπου σαν αυτή στην εικόνα. Είμαστε υπόδικοι απέναντι στο παρελθόν που δε σεβαστήκαμε ή μήπως απέναντι στο μέλλον που δεν κοιτάζουμε θαρραλέα και υπεύθυνα; Αυτό ρώτησε η Λέλα. Δείτε τη φωτογραφική αφήγηση της κοινωνικής ζωής της Πρέβεζας από το 1912 μέχρι σήμερα, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», ο Πάνος Μουρεζίνης και το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» έδωσαν πάλι το «παρών».

ΟΜΩΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ – ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

This entry was posted in πρεβεζάνοι μουσικοί, πεζόδρομος, πολεότητα, πολεογραφία, πολεογραφικό μουσείο, τοπικότητα, Δημόσιος Χώρος, Ιστορία, Μουσείο πόλης, Πρέβεζα, Παντοκράτορας, εκατονταετία απελευθέρωσης, εορτασμός εκατονταετίας, λαϊκό κίνημα, Visit Preveza and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

  1. Παράθεμα: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s