ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Διεύρυνση των κοινωνικών ιατρείων και παρέμβαση στην υποστήριξη των καρκινοπαθειών

Λειτουργούν αρκετό καιρό τώρα ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές πόλεις της χώρας μας όπως στη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την πόλη μας Πρέβεζα και τη Δράμα. (Μία φίλη μάς έστειλε το έμβλημα της Δράμας και το φιλοξενούμε στην εικόνα μας. Την ευχαριστούμε και για τις άλλες πληροφορίες αυτής εδώ της ανάρτησης). Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία δύο κοινωνικών ιατρείων στο Περιστέρι σε συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Δήμου Περιστερίου και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει αναλάβει και το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» που έχει τη δυνατότητα να παραπέμπει στο ογκολογικό τμήμα του «ΣΩΤΗΡΙΑ» καρκινοπαθείς, που είναι ανασφάλιστοι και άποροι, αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας. Προφανώς, η ενέργεια αυτή φαίνεται σαν μια ενδιάμεση λύση με την οποία μπορεί να αντιμετωπισθεί δωρεάν το σοβαρό πρόβλημα σε επίπεδο π.χ. χημειοθεραπείας και άλλων παρεμβάσεων.

Στην πόλη μας, ο γιατρός κ. Βαγγέλης Συγκούνας, πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πρέβεζας, αφού με δημοσίευμά του προσεγγίζει το ζήτημα της κατάστασης των καρκινοπαθών στις συνθήκες κρίσης που περνάει η χώρα μας, αναδεικνύει ρεαλιστικά και τις πτυχές του εθελοντισμού. Αυτόν, άλλωστε, υπηρετεί και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας που ίδρυσε η δημοτική παράταξη «Δημόσιος Χώρος» και ήδη λειτουργεί αυτόνομα με συμμετοχή μας και συμμετοχή πολλών άλλων φορέων και εθελοντών.

Η πρόταση του γιατρού, όπως μας τη διαβίβασε, και την κοινοποιούμε προς κάθε ενδιαφερόμενο, για την διενέργεια μιας εβδομάδας, τις επόμενες ημέρες του Αυγούστου, που να αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του πληθυσμού μας, σε διάφορα επίπεδα, μας βρίσκει σύμφωνους. Η δράση αυτή με στόχο τη συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού με κάποιο σταντ στην παραλία ή κάποιο άλλο κεντρικό σημείο προτείνεται να γίνει με συνεργασία της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πρέβεζας και του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί μπορεί να αξιοποιηθεί από το ίδιο το κοινωνικό ιατρείο Πρέβεζας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Συγκούνας στην πρότασή του, και συμφωνούμε, η ενέργεια αυτή αποτελεί για την πόλη μας μια θαυμάσια ευκαιρία για προβολή και διεύρυνση του εθελοντικού κινήματος.

Όλα τα Δίκτυα Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Πολιτών

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τάκη Γενιά: Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, ώρα 9, πραγματοποιείται στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο συναυλιακή εκδήλωση για τον Τάκη Γενιά, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί φίλοι με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του. Στη μουσική αυτή εκδήλωση θα προβληθούν βίντεο και φωτογραφίες, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ξαναπροβληθεί. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλοι οι συνδιοργανωτές θα χαρούν να μας υποδεχτούνε εκεί.

This entry was posted in δίκτυο υγιών πόλεων, δημόσια υγεία, κοινωνικό ιατρείο, λαϊκό κίνημα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 1. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  Εκ μέρους του κ. Γρηγόρη Κατσίλη, Προέδρου των Φαρμακοποιών Λευκάδας, λάβαμε το εξής e-mail:
  «Υπάρχει πρόβλημα χώρου για το φαρμακευτικό υλικό. Πρέπει πρώτα να λυθεί το πρόβλημα αυτό και μετά να συγκεντρωθεί το υλικό και να ταξινομηθεί. Διαφορετικό το υλικό θα παραμείνει αναξιοποίητο σε κάποια αποθήκη. Στο Κοινωνικό Ιατρείο υπάρχει ήδη αδιαχώρητο».

  Γρηγορης Κατσίλης, Προεδρος Φ.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας.

 2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  Βρισκόμαστε σε αναμονή.
  Σε σχέση, μάλιστα, με το ενδεχόμενο συμπληρωματικής στέγης για το Κοινωνικό Ιατρείο, όπως έχει προταθεί από κρατικούς φορείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s