ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ

Από τον Κώστα Γκέτση στη Γνώμη της Άρτας

Ένας εκλεκτός φίλος και υποστηριχτής αναδύθηκε μέσα από τα γειτονικά μας τοπικά «μίντια». Είναι ο Κώστας Γκέτσης, που, με τη Γνώμη της Άρτας, από τις πρώτες μας δημοσιεύσεις ενημέρωσης και κριτικής, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις μας και τις πρόβαλε στο δικό του μέσο. Εξάλλου, πρόσφατα, το Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012, μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί, με τις παρεμβάσεις μας, σε μια γενικότερη κριτική θεώρηση. Τιτλοφορεί, πολύ επαινετικά για μας, το άρθρο του «Ουσιαστική αντιπολίτευση στο Δήμο Πρέβεζας» και στον επεξηγηματικό υπότιτλο δηλώνει στους αναγνώστες του πως «Η περίπτωση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» είναι αξιοπρόσεχτη». Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρέμβασή του αυτή, υποσχόμαστε πως θα βασιζόμαστε στη γνώμη του και μάλιστα και στις περιπτώσεις που θα μας ασκεί έλεγχο, και καλούμε τους επισκέπτες του ιστολογίου μας να επισκέπτονται και να συμβουλεύονται, μαζί με τα δικά μας τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα (που συχνότατα μας τιμούν με αναφορές και αναδημοσιεύσεις), τη Γνώμη της Άρτας. Παραθέτουμε εδώ το άρθρο.

Από καιρό τώρα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» στο Δήμο Πρέβεζας Γιάννης Ρέντζος και με κάθε σιγουριά μπορώ να ισχυριστώ, ότι ο άνθρωπος κάνει αντιπολίτευση ουσίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους συνδυασμούς αντιπολίτευσης στους δήμους της περιοχής, που αντί να κάνουν αντιπολίτευση, «παίζουν» και νομίζουν ότι δημιουργούν θετικές εντυπώσεις. Σημαντικές παρεμβάσεις, σε ουσιαστικά ζητήματα είναι ο απολογισμός του συνδυασμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση ο επικεφαλής του, δίνει στην επικοινωνία με τους πολίτες, η οποία, για να μην γελιόμαστε, είναι η πεμπτουσία της σοβαρής δράσης ενός συνδυασμού αντιπολίτευσης, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Κάθε θέμα που απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο και στο οποίο ο συνδυασμός παίρνει θέση, αποτελεί θέμα διαλόγου, με το λόγο του διαλόγου να κατατίθεται αρχικά στην ενημερωτική του ιστοσελίδα και ακολούθως αποτελεί αντικείμενο αναλύσεων και όλων των υπόλοιπων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Να θυμίσουμε ότι κι εδώ στην «Γ», έχουμε ασχοληθεί με πολλά θέματα, τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και πολιτών απ’ τις άλλες πόλεις της Ηπείρου. Η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και ο διάλογος, συνθέτουν την καλύτερη δυνατή πρόταση, η οποία στην συνέχεια θα αποτελέσει και την θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συζητηθεί το θέμα.  Απλά είναι αυτά τα πράγματα, αλλά τα επαναλαμβάνουμε, για την χρησιμότητα και του παρόντος άρθρου. Εκτός αυτών έχουμε παρατηρήσει και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την κοινωνία, όπως αυτή του κοινωνικού ιατρείου της Πρέβεζας, που λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. Ο συγκεκριμένος δημοτικός συνδυασμός, έχει κάνει πολλά για τον θέμα αυτό και είναι γνωστά, να μην τα επαναλάβουμε… Οι παρεμβάσεις στα πράγματα της πόλης, με την ουσιαστική λειτουργία του δημοτικού συνδυασμού «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ», είναι ένας ακόμη τομέας δράσης. Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα της αντιπαράθεσης για τον λιμενοβραχίονα της Πρέβεζας, όπου πρώτος ο συνδυασμός κινητοποιήθηκε και το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο δράσης για όλους τους πολίτες της Πρέβεζας. Είναι και πολλά τα παραδείγματα, που μπορούμε να αναφέρουμε… Ωστόσο έχει καταστεί σαφές, ότι η δράση ενός δημοτικού συνδυασμού, όταν είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης απόψεων των πολιτών και της συνεπούς παρακολούθησης, των εξελίξεων στο Δήμο, δημιουργούν το καλύτερο αποτέλεσμα και καταγράφουν αυτό, που οι πολίτες απαιτούν απ’ την αντιπολίτευση.

Όμως τέτοια δράση, με τα ποιοτικά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που προαναφέρουμε, δεν συναντούμε και σε πολλούς δήμους της περιοχής μας, που γνωρίζουμε τις εξελίξεις. Κι όταν σε κάποιο Δήμο, η αντιπολίτευση είναι υποβαθμισμένη, τόσο καθημερινά υποβαθμίζεται και η δράση της δημοτικής αρχής.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ Ο ΒΙΑΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s