26-8-2012: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρώτο θέμα έχει εγγραφεί η συζήτηση για τον Παντοκράτορα

Η δημοτική παράταξη  «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» καλεί τους φίλους της κίνησης και ενδιαφερόμενους δημότες σε τακτική (23η) προ-συνεδριασιακή συνάντηση όπου θα συζητηθούν τα θέματα  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 27ης Αυγούστου 2012. Η συνάντηση θα λάβει χώρα την Κυριακή 26η Αυγούστου 2012  στις 8 μ.μ. στον πολυχώρο του κοινωνικού ιατρείου Οδός Χρ. Κοντού 29. Ως θέμα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος θεωρείται το πρώτο που αποτελεί «Συζήτηση σχετικά με την κατασκευή του Λιμενικού Αλιευτικού Καταφυγίου, στον οικισμό Παντοκράτορα, Δήμου Πρέβεζας» και το οποίο εισήχθη μετά από αίτημα δημοτών, που είχε διατυπωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι γεγονός πως η συζήτηση για τον Παντοκράτορα αναμενόταν σε έκτακτη συνεδρίαση κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Και μάλιστα στο «νέο» φύλλο συλλογής υπογραφών  διαμαρτυρίας υπήρχε το αίτημα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λέμε «νέο» διότι η επιτροπή συντονισμού για τη διαμαρτυρία ίσως προχωρήσει σε νέα δράση συλλογής υπογραφών, αφού πολυάριθμοι δημότες μας και μάλιστα Πρεβεζάνοι που διαμένουν στην Αθήνα επιθυμούν να υπογράψουν ώστε να προστεθούν και τα δικά τους ονόματα στην παμπρεβεζάνικη διαμαρτυρία.

Στο φύλλο απευθύνεται επίσης αίτημα 1) στους  επαγγελματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς να  ευαισθητοποιηθούν και να τοποθετηθούν άμεσα στο ζήτημα του σχεδιασμού και της κατασκευής του έργου αυτού Παντοκράτορα, και 2) στον Αντιπεριφερειάρχη, να επανεξετάσει, υπό τις σημερινές δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες λειτουργίας της περιφέρειας και της χώρας, τη σκοπιμότητα της δαπάνης και το ενδεχόμενο κοινωνικότερης αξιοποίησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Τελειώνοντας τις πληροφορίες για το θέμα «Παντοκράτορας» υπενθυμίζουμε πως εκκρεμούν πολυάριθμα στοιχεία θεσμικού περιεχομένου τέτοια όπως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι απαντήσεις στην ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Μπάρκα προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Προφανώς,  το αίτημα στο Δήμαρχο Πρέβεζας και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να τοποθετηθούν, με επίκαιρους και υπεύθυνους όρους, για την αναγκαιότητα και τη μορφή του έργου. Οι δικές μας προτάσεις δεν απορρίπτουν την παρέμβαση αλλά προβάλλουν ένα μοντέλο που να μην είναι φαραωνικό και τριτοκοσμικό, όπου μάλιστα θα συμπεριλαμβάνεται και προσεχτική ανάπλαση των άλλων κακοτεχνιών της παντοκρατορίτικης ακτής.

Ενημερώνουμε επίσης τους φίλους μας πως διαβιβάσαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για θέμα προ ημερησίας διατάξεως που αφορά συμμετοχή του Δήμου στην προβολή της τρίτης Κυριακής του Νοεμβρίου, 18ης Νοεμβρίου 2012, «Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων των Τροχαίων Δυστυχημάτων».

Advertisements
This entry was posted in συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, Δημόσιος Χώρος, Παντοκράτορας, λαϊκό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s