Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ηλιοβασιλέματα του Παντοκράτορα και κινήματα των Πρεβεζάνων

Η ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΚΑΣΣΩΠΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΤΟ, ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.

Θα χρειαζόταν η περιγραφική δεινότητα του δημοσιογράφου και ποδοσφαιρκού ανταποκριτή Γιάννη Διακογιάννη για να μπορούσε να «καλυφθεί» σωστά η χθεσινή (27 Αυγούστου 2012) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν το γράφουμε αυτό μόνο σαν λογοτεχνικό «σχήμα καθ’ υπερβολή» για να επισημάνουμε πόσο εναλλασσόμενες και δυναμικές «φάσεις» παρουσίασε η χθεσινή συνεδρίαση, με συμμετοχή πολυάριθμων Πρεβεζάνων ακτιβιστών και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, αλλά και για έναν άλλο λόγο.

Θυμηθήκαμε ένα δημοσίευμα που ο δικός μας (Ηπειρώτης) δημοσιογράφος Θύμιος Τζάλλας (Ηπειρωτικός Αγών) αφιέρωσε πρόσφατα στο θρυλικό συνάδελφό του Γιάννη Διακογιάννη:

«Όταν άκουγες αγώνες σε περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη μάθαινες περισσότερα για τις πόλεις που τους φιλοξενούσαν, παρά για τους ίδιους τους αγώνες. Στο τέλος είχες περιέργεια να συναντήσεις τις φαβέλες του Σάο Πάολο, να επισκεφθείς παλαιοπωλεία-αντικερί στις Βρυξέλλες και να δεις ένα ηλιοβασίλεμα στο Ελσίνκι. Ο τόνος της φωνής του ανέβαινε αστραπιαία για να περιγράψει ένα σουτ του Αποστολάκη δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι, και αμέσως μετά ο εκφωνητής συνέχιζε να περιγράφει στρατιωτικά πραξικοπήματα, καλλιτεχνικά κινήματα και περιπετειώδεις βιογραφίες αθλητών από τις αποικίες».

Έτσι κάπως θα έπρεπε να περιγραφεί η χθεσινή μας συνεδρίαση ώστε να βάλει μέσα φαβέλες και αντικερί της Πρέβεζας, ηλιοβασιλέματα και πραξικοπήματα (*) του Παντοκράτορα, βιογραφίες και κινήματα των Πρεβεζάνων.

Κάνουμε αυτή τη σύγκριση γιατί, τα τελευταία τρία χρόνια, αυτή η πολυεδρική συσχέτιση με την πόλη μας και την ιστορία της υπήρξε και δικό μας ιδανικό στον αγώνα υπέρ του Παντοκράτορα. Παρά το εξαιρετικά ενδιαφέρον θεματολόγιο της χθεσινής συνεδρίασης και τις υπόλοιπες συμβολές, από όλες τις πλευρές, αρκούμαστε σήμερα να κάνουμε μια αναδίφηση της κινηματικής προϊστορίας του «παντοκρατορικού κινήματος» όπως προκύπτει από δικά μας δημοσιεύματα.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Πριν εγκαταστήσουμε και νέα τερατουργήματα

ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ;

Μια σημαντική παρέμβαση της Πέλας Καλογήρου

ΤΟ ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

…ενώ έχει μέχρι τώρα ακολουθήσει …εορτολόγιο της αγωνιστικής αποχής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Η Πρέβεζα σαν εικονική πραγματικότητα

ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…

…Ή προκαλεί καταστροφές και αποκλείει όμορφες λύσεις;

ΤΙ ΕΙΝ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟΠΙΟ…

Παρουσίαση μιας σημαντικής παρέμβασης του πρώην Δημάρχου κ. Νίκου Γιαννούλη για το Λιμενικό-Αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα

Είναι ενδιαφέρουσα εδώ η παρέμβαση επισκέπτη του ιστολογίου μας, οποίος, με το ψευδώνυμο «Νέος Πρεβεζάνος» θέτει το ερώτημα για τη θέση του συγγραφέα κ. Νίκου Γιαννούλη στο ζήτημα της λιμενικής κατασκευής του Παντοκράτορα, δηλαδή τι ψήφισε το 2000 («…Επαναλαμβάνω: το 2000…»). Θεωρήσαμε ενδιαφέρουσα την απορία και εκφράσαμε την εκτίμηση πως «αν ο κ. Γιαννούλης διαβάσει τις ερωτήσεις θα δώσει, τις απαντήσεις». Ανησυχώντας ο …χιουμορίστας αλλά σοβαρά πολιτικοποιημένος φίλος μας απάντησε πως «αν [ο κ. Γιαννούλης] διαβάσει, θα δώσει σίγουρα απάντηση… Αν όμως δεν διαβάσει, αυτός θα έμενε με την απορία: τι ψήφισε ο Γιαννούλης το 2000. Για να μη θεωρηθεί ότι συγκαλύπτουμε κάποια πράγματα, ενημερώσαμε σχετικά τον κ. Γιαννούλη και μας διαβεβαίωσε ότι θα αναζητήσει το σχόλιο για να δώσει τη σχετική απάντηση, για το ακριβές περιεχόμενο της οποίας παραπέμπουμε στο αντίστοιχο κουτί.
ΧΘΕΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

Προϊστορία που ενώνει τους εκφραστές του πρεβεζάνικου κινηματικού χώρου

ΕΝΑ BEACH PARTY ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ…

…για να σταματήσει το βαρύ λιμενοβιομηχανικό συγκρότημα που σχεδιάζεται εκεί

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ – ΕΣΠΑ ΚΑΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συζητείται  στο Συμβούλιο της Επικρατείας  η προσφυγή για το αλιευτικό καταφύγιο Πρέβεζας – Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας και ο Δημόσιος Χώρος καλούν σε εγρήγορση.

ΠΡΕΒΕΖΑ – Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Για να μη γυρίσουμε την πλάτη στην άνθρώπινη παντοκρατορίτικη εμπειρία
«ΠΡΟΣΕΧΩΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ»
Κινήσεις, κινήματα και κινηματογράφος»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ (*) : Για να μην υπάρξει παρεξήγηση στη χρήση της έκφρασης «ηλιοβασιλέματα και πραξικοπήματα», υπενθυμίζουμε πως εκείνη την ημέρα, της 21ης Απριλίου 1967, βρισκόμαστε με σχολική εκδρομή στον Παντοκράτορα.

Advertisements
This entry was posted in Παντοκράτορας, ανάπτυξη and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1. Παράθεμα: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ «ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ» | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s