ISOPEDOSTE TON PANTOKRATORA! ΝΟW!

Επιστολή της Μαρίνας Αλμπάντη, δικηγόρου, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Αύγουστου 2012

Η όλο και θλιβερότερη κατάσταση στην οποία περνάει μέρα με την ημέρα το τοπίο του Παντοκράτορα μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση. Η φωτογραφία που μας κοινοποίησε χθες ο Στρατής, από την «Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας», δείχνει την πορεία των συνεχιζόμενων απεκτομών και ανατάξεων. Χρησιμοποιήσαμε πρωί-πρωί ιατρική ορολογία, όχι μόνο για να τιμήσουμε την πηγή προέλευσης της εικόνας μας αλλά και για να δηλώσουμε πως αυτοί που «διορθώνουν» τον Παντοκράτορα τον αντιμετωπίζουν σαν άρρωστο.  Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα (και η θέση μας) αν μας μιλούσαν για ήπια αισθητική λιμενική παρέμβαση. Τα έχουμε πει αυτά.

Σε επικοινωνία μου με εκλεκτό συμπολίτη της Αθήνας, κλείσαμε την τηλεφωνική μας συνδιάλεξη, με την οποία συζητήσαμε ενδεχόμενη νέα δική του παρέμβαση κατά του έργου, και στα αυτιά μου αντηχούσαν οι τελευταίες φράσεις του: «Μη συνδέστε το όνομά σας με αυτό το ανοσιούργημα».  Δεν απευθυνόταν βέβαια σε μένα, αλλά μας αφορά όλους τους Πρεβεζάνους. Τον καθένα ξεχωριστά. Επώνυμους και ανώνυμους. Ο αγώνας για συγκροτημένη αντίσταση στην καταστροφή πρέπει συνεπώς να συνεχισθεί και να γιγαντωθεί. Να διαδοθεί σε επαγγελματικές κατηγορίες και φορείς, ταπεινούς και ευγενείς, εργάτες και γραβατοφορεμένους, και να γίνει δικό τους ζήτημα σε συλλογική και προσωπική βάση.

Μας δίνεται λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, η ευκαιρία να παρουσιάσουμε λεπτομέρειες της δράσης του ισοπεδωτικού ανοσιουργήματος, όπως αναδείχθηκαν στη «συζήτηση» του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που έλαβε χώρα στις 27 Αυγούστου 2012. Είχε ως αντικείμενο το πρόβλημα του λιμενικού αλιευτικού καταφυγίου του Παντοκράτορα και καταγράφεται εδώ με επιστολή της φίλης Μαρίνα Αλμπάντη, δικηγόρου, που είναι στρατευμένη στην υπόθεση της προστασίας και της αναβάθμισης του Παντοκράτορα και που συμμετείχε στη διαμαρτυρία των Πρεβεζάνων πολιτών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η συντάκτρια του κειμένου κάνει διεισδυτικές και αιχμηρές κριτικές τοποθετήσεις για τη συζήτηση, που «χαρακτηρίστηκε από ένταση και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις» και θεωρεί πως αυτή «είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας οπερέτας, στην οποία «θεσμικοί», θέλοντας να τηρήσουν το δημοκρατικό πρόσχημα, τοποθετήθηκαν για να δηλώσουν, στην πλειοψηφία τους, ότι, αφ’ ης στιγμής το «έργο» είναι «θεσμικό» και εκτελείται από την Περιφέρεια, οποιαδήποτε απόφαση δεν θα είχε νόημα». Με το κείμενο της Μαρίνας Αλμπάντη, στο οποίο παραπέμπουμε, «νοηματοδοτούμε» ακριβώς κάθε πτυχή κριτικής για το έργο καθώς και για μια επικείμενη αγωνιστική συνέχιση της διαμαρτυρίας ενάντια στην ισοπέδωση του Παντοκράτορα. (Ο τίτλος και οι μεσότιτλοι του κειμένου είναι δικοί μας).

This entry was posted in Παντοκράτορας, ανάπτυξη, εσωτερική γεωπολική, λαϊκό κίνημα and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to ISOPEDOSTE TON PANTOKRATORA! ΝΟW!

  1. Ο/Η Δικηγόροι Πρέβεζας & συνεργάτες λέει:

    Σας ευχαριστώ, κύριε Ρέντζο!
    Μαρίνα Αλμπάντη

  2. Ο/Η Δικηγόροι Πρέβεζας & συνεργάτες λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s