ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;

 Συγχαίρουμε όλους, όσοι υπηρέτησαν τα ζητήματα εθελοντισμού, φιλανθρωπίας  και αλληλεγγύης.

vravefΜια ενδιαφέρουσα τελετή έλαβε χθες χώρα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για να βραβευθούν και να παραλάβουν τα βραβεία τους οι πρεβεζάνικοι φορείς και τα άτομα, που έδρασαν εθελοντικά στην πόλη μας και την κοινωνία μας. Συγχαίρουμε θερμά και με κάθε ειλικρίνεια όλους, αφού, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της παράταξής μας, βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό όσων πρόβαλαν τα ζητήματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

«Έμπρακτα» μια κουβέντα είναι, αφού «από το να το πεις μέχρι που να το κάνεις» υπάρχει μεγάλη απόσταση. Από πολλούς όμως συμπολίτες μας, που αντιλήφθηκαν το νόημα των λόγων μας και είδαν το αποτέλεσμα των δράσεών μας, είχαμε άμεση ανταπόκριση επικρότησης, συμβολής, συνεργασίας.  Εξάλλου η παράταξή μας και ο υπογράφων προσωπικά αντιληφθήκαμε τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη σαν επικρότηση του έργου άλλων, συμβολή στην πραγμάτωση ιδεών τους και σαν συνεργασία με περισσότερους ανθρώπους και σε περισσότερα πεδία. Η στέγαση ενός «Κοινωνικού ιατρείου», που αναλάβαμε προσωπικά, υπήρξε ένα ενδεικτικό στοιχείο.

[Διαβάστε εδώ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ]

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της η δημοτική κίνηση και μετέπειτα δημοτική παράταξη «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλλογο» έβαλε σαν γνώμονα της δράσης της τις πρακτικές και κινηματικές πτυχές της κοινωνικής προσφοράς. Χρειάστηκε όμως να προσεγγισθούν και τα ποικίλα ιδεολογικά ζητήματα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Η μελέτη τους είναι εκείνη που μας επιτρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό υπηρετούμε τον πάσχοντα και τον αναξιοπαθούντα αντί να εξυπηρετούμε το θύτη και το δήμιο. Πιστεύουμε πως δεν προδώσαμε τα μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης του ΕΑΜ, κρυμμένοι πίσω από το «Ο ελεών πτωχόν δανείζει Θεόν», που ακολουθήσαμε.

Συγχαίρουμε όλους, όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τα ζητήματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στην πόλη μας και την κοινωνία μας.

Γιάννης Ρέντζος

This entry was posted in κοινωνικό ιατρείο, κοινωνική ιματιοθήκη and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s