ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος των Νέων και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Όπως έχει γνωστοποιηθεί έλαβε χώρα  απρόκλητη επίθεση (και ξυλοδαρμός από τα  ΜΑΤ, όπως έχει ήδη καταγγελθεί) κατά νεαρών καθώς και κατά των Βουλευτών του Συριζα-ΕΚΜ, του Πρεβεζάνου φίλου μας Κώστα Μπάρκα και του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, που εκλέγεται στην  Καστοριά. Το επεισόδιο έγινε σε παράσταση που πραγματοποίησαν νεολαίοι του Συριζα-ΕΚΜ στο γραφείο του κ. Μέργου, ο οποίος, όπως ενθυμούμαστε  συνδέεται με ατυχή (διάβαζε: προκλητική) δήλω7euση για το ύψος των μισθών των εργαζομένων.

Ο υπογράφων εδώ,  συχνά υπενθυμίζει πως πρωτοδιορίστηκε με εφτά Ευρώ και πως τα 700 Ευρώ, που, πριν από τη σημερινή καταστροφική κρίση, οδήγησαν τους νέους εργαζόμενους να μεμψιμοιρούν για τη «γενιά των 700 ευρώ», είναι αμύθητο ποσό, 100 φορές περισσότερα. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως η δικομματική νομισματική διαχείριση και σπατάλη της μεταπολίτευσης οδήγησε την κοινωνία και την οικονομία σε συνθήκες αχρήστευσης των μισθών, χωρίς παράλληλη δημιουργία κοινωνικών και υλικοτεχνικών υποδομών. Άρα ούτε καν τα 700 ευρώ δεν ήταν αξιοπρεπείς μισθοί και συνεπώς δεν μπορούμε να «λέμε της νύφης» (όπως ο κ. Μέργος) για τους σημερινούς μισθούς, που είναι μικρότεροι και από τα 700 ευρώ, πως είναι δήθεν καλοί. Έχουμε πια ξεφύγει από κάθε νοικοκυρεμένο λογαριασμό. Η ανεργία, η φτώχεια και η μετανάστευση «χτυπούν κόκκινο». Κάθε διαμαρτυρία είναι συνεπώς δικαιολογημένη κραυγή απόγνωσης.

Καταδικάζουμε, λοιπόν κάθε δράση καταστολής, που αποβλέπει σε στραγγαλισμό της λαϊκής έκφρασης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στο φίλο Βουλευτή Κώστα Μπάρκα και προς τον συνάδελφό του  Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Γιάννης Ρέντζος

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 1. Ο/Η ο δείμος του πολίτη λέει:

  Μα και ο Διαμαντόπουλος… Χωρίς γραβάτα και κοστούμι (με τέτοια φάτσα αναρχικού) ποιος θα πιστέψει ότι είναι βουλευτής; Και τι θέλουν τώρα οι βουλευτές στις πορείες των νεολαίων; Δεν κάθονται στο φουαγιέ και το εντευκτήριο να πίνουν καφέ και να σερφάρουν στο twitter για να παίξουν στα μίντια;

  (ούτε εγκάθετος να ήμουν)

 2. Ο/Η NETGROUP λέει:

  700 euro = 210.000 δρχ αναρωτηθείτε ποίοι εργαζόμενοι ελάμβαναν τέτοιο μισθό, με πόσα έτη εργασίας και με τι θέση ??? Μόνο Στελέχη, Κομματο-πατέρες, Συνδιακαλιστές και εξαντλητικές υπερωρίες.
  Αρχικός μισθός 10.500 δρχ και μετά 30 ετη εργασία και σε υψηλή ιεραρχία διοίκησης 240.000 δρχ
  Ακίνητο στην Πρέβεζα αγορασμένο το 1987 αξία 95.000 δρχ. μισθός 1500 δρχ

  Α βρε ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ?????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s