ΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΥΠΕΡΠΡΥΤΑΝΗΣ

Η θαυμαστή διαδρομή του εκλεκτού φίλου Γιώργου Κούρτη

gKour2Με την πρόσφατη διοικητική αναδιάρθρωση των ελληνικών πανεπιστημίων και την ένταξή τους σε διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου, που προωθήθηκε, με τόσες αντιδράσεις, από την πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο εκλεκτός συμπολίτης μας Γιώργος Κούρτης προτάθηκε και έγινε παμψηφεί αποδεκτός ως Πρόεδρος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι γνωστό στους περισσότερους επισκέπτες του ιστολογίου μας πως ο Γιώργος Κούρτης είχε, μέχρι την παραμονή της εκλογής του, ακολουθήσει μια εντυπωσιακή διαδρομή στο δικαστικό κλάδο, από τον οποίον εξήλθε ως Πρόεδρος, ενός από τα ανώτατα δικαστήρια, του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Και στον ακαδημαϊκό χώρο η πορεία του Γιώργου Κούρτη έτυχε ιδιαίτερης προσοχής, αφού ανακηρύχθηκε δις επίτιμος διδάκτορας ελληνικών πανεπιστημίων, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Ήταν, θα λέγαμε, μια κορυφαία επιβράβευση της δράσης του ως υποδιευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστών, όπου, σαν σε μεταπτυχιακό κύκλο υπεροχής, επί χρόνια δίδασκε δημοσιονομικό δίκαιο, ειδικό ενοχικό δίκαιο και διοικητικό δίκαιο.

Συνταξιδεύαμε με το Γιώργο πρόσφατα, από Αθήνα προς Πρέβεζα, και θαύμασα με πόσο ενθουσιασμό μου μιλούσε για τα νέα καθήκοντά του, ως Προέδρου του Παντείου Πανεπιστημίου, επικεντρωνόμενος στο κομβικό στοιχείο που είναι η δημιουργία αυτού του νέου ακαδημαϊκο-διοικητικού θεσμού, που θα πρέπει, χωρίς κάποιο υπαρκτό πρότυπο, να υπηρετηθεί υποδειγματικά και να λειάνει –λέμε εμείς– όσες περισσότερες γίνεται θεσμικές δυσλειτουργίες των πανεπιστήμιων μας, νέες και παλιές.

Χάρηκα επίσης, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του, που έγινα ακούσιος αυτήκοος μάρτυρας, για τον ευγενή και συνεργατικό τρόπο με τον οποίο συνομιλούσε με τους πανεπιστημιακούς αξιωματούχους και καταλαβαίνω πως ο ταπεινός  χαρακτήρας αυτού του σημαντικού και δυναμικού Πρεβεζάνου δεν θα είναι σύμφωνος με τον τίτλο του υπερπρύτανη, που του δώσαμε και που βάλαμε στο κομμάτι μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον εκλεκτό φίλο Γιώργο Κούρτη, κατά την επιτέλεση του έργου του, και υγεία στον ίδιο και στα μέλη της οικογένειάς του. (Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε τραβήχτηκε από το φίλο Γιώργο Λάμπρου, στο κατάστημά του, κάτω από το καμπαναριό του Αγίου Χαραλάμπους, που μας ενώνει όλους τους Πρεβεζάνους).

Advertisements
This entry was posted in εκπαίδευση and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΥΠΕΡΠΡΥΤΑΝΗΣ

  1. Παράθεμα: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΤΗ | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s