28-3-2013: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…

…με θέματα διαχείρισης μεγάλων ιδιοκτησιών

Η δημοτική παράταξη  «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» καλεί τους φίλους της κίνησης και ενδιαφερόμενους δημότες σε τακτική προ-συνεδριασιακή συνάντηση όπου θα συζητηθούν τα θέματα  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 29ης Μαρτίου 2013. Η συνάντηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28η Μαρτίου 2013  στις 8 μ.μ. στο γραφείο του Δημόσιου Χώρου Οδός Χρ. Κοντού 29. Στη φορτωμένη  ημερήσια διάταξη υπάρχουν πολλά θέματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζουμε επίσης τους φίλους μας πως θα ανακοινώσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερησίας διατάξεως, τη δράση μας σε σχέση  με το τροχαίο στο Πανόραμα/Εστιατόριο Κατσουλάρη. Θα ζητήσουμε την ανάληψη σχετικών έργων προστασίας των χρηστών του δρόμου αυτού καθώς και τη συνέχιση των αποφασισμένων δράσεων του Δήμου ως προβολή της «Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων των Τροχαίων Δυστυχημάτων».

lon1213

Μπορώ εδώ να προσφέρω στην τεκμηρίωση σχετικά με την ποδηλατοδρόμηση, που υπήρξε ένα από τα αιτήματα της συγκέντρωσης στον Αϊ-Γιώργη, πως σε μεγάλες πόλεις, όπως το Λονδίνο, με μεγάλο φορτίο οχημάτων (και νεκρούς ποδηλάτες κάθε τόσο, είναι γεγονός), οι δρόμοι έχουν χαραγμένο τον ποδηλατόδρομο πάνω στο οδόστρωμα. Βλ. φωτογραφία. Τέτοια χάραξη μπορεί να γίνει και στην Πρέβεζα. Επισυνάπτουμε εδώ μια πρώτη εισήγηση σχετική με το ζήτημα, που στείλαμε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. 

This entry was posted in πολεοδομία, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, τροχαία εγκλήματα, αυτοκίνητο. Bookmark the permalink.

One Response to 28-3-2013: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…

  1. Ο/Η Νικ. Λίβ. λέει:

    Κατά την γνώμη μου όχι.
    Στο Λονδίνο υπάρχει άπλετος φωτισμός, δεν είναι θεοσκότεινα όπως στον Άγιο Γεώργιο, επίσης εκεί υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή.Πολύ φοβάμαι ότι με την απλή διαγράμμιση θα εκθέσουμε τους ποδηλάτες και πεζούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο.Σταματάει κανένα αυτοκίνητο στις διαβάσεις με την «ζεμπρα»; Άρα χρειάζεται μια συνολικότερη αντιμετώπιση και να μπουν σαφή όρια στον πεζοδρομο – ποδηλατόδρομο, που να μην μπορούν να παραβιάζονται από τα αυτοκίνητα, καθώς και άλλα μέτρα που έχουν προταθεί.
    Νικ. Λίβ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s