ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Απολογισμός μας  για τα ζητήματα του λιμανιού και της πόλης

limin8Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας κ. Παναγιώτης Μπούκουρας και άλλοι ενδιαφερόμενοι συνδημότες μας (με όμορφα πρεβεζάνικα επώνυμα, το λέμε) υπέβαλαν αίτηση και καλούν την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να θέσουν εκτάκτως το θέμα του χώρου (μαρίνα) ελλιμενισμού των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29ης Μαρτίου 2013 «διότι άπτεται αμέσως του προβλήματος του εμπορικού λιμένα» και να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Επειδή η παράταξή μας παρακολούθησε και παρακολουθεί μαχητικά το ζήτημα από τον προηγούμενο χρόνο, αποστείλαμε στους ενδιαφερομένους συνδημότες μας την ακόλουθη απάντηση.

Προς τον
Πρόεδρο των Επαγγελματιών
Αλιέων Πρέβεζας
κ. Παναγιώτη Μπούκουρα
(Δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εκπροσωπούντος τους αιτούντες κ. Παναγιώτη Απ. Κλοντζάρη με την παράκληση της διαβίβασης στους αιτούντες και συμπερίληψη, εάν υπάρχει ανάγκη, των εγγράφων που υποδεικνύονται ως ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι). 
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Σε σχέση με την αίτησή σας, που μας διαβίβασε ο κ. Π. Κλοντζάρης, έχω την τιμή να θέσω υπόψη σας τα κατωτέρω, διαχωρίζοντας, αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα, τη θέση μου από οποιοδήποτε δημοτικό φορέα εν ενεργεία ή όχι. 
 
1. Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να θεσμοποιείται η επίδικη κατάσταση, η δημοτική παράταξη «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο», την οποία εκπροσωπώ ως επικεφαλής, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαδικασία συγκρότησης του Λιμενικού Ταμείου και το αποτέλεσμά της και κατήγγειλε τα γεγονότα στην πρεβεζάνικη κοινωνία. Με δελτίο Τύπου της 29ης Μαΐου 2012 υποστηρίζαμε: «Σαν παραμάγαζο της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε στη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2012 το νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου υπό την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρεβέζης«».
2.Το ιδιαίτερο ζήτημα της κατάληψης της Πλατείας Ανδρούτσου το έχουμε προβάλει 1) με δελτίο Τύπου της 27ης Αυγούστου 2012 και 2) με «προ ημερησίας διάταξης» παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Αυγούστου 2012 υποχρεώνοντας τη Δημοτική Αρχή να πάρει, για πρώτη φορά, θέση υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει τετελεσμένο γεγονός για την ίδια, από όπου και αν ξεκινήσει μία έκνομη διαδικασία.
3. Με νέο δελτίο Τύπου της 18ης Δεκεμβρίου 2012 υποστηρίζουμε το γενικότερο ζήτημα πως «οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και όσοι υπηρετούν την παραδοσιακή εμπορική του λειτουργία μπορούν να διαδηλώσουν θαρραλέα: ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ. Και μαζί με αυτούς και εμείς». Άλλωστε οι θέσεις μας επέσυραν την προσοχή συνδημοτών μας (βλ. εδώ) και εκφράζουμε τη λύπη μας που άμεσα ενδιαφερόμενοι επαγγελματικοί φορείς δεν ζήτησαν τη συνεργασία μας. 
4. Φρονώ πως δεν φάνηκε να υπάρχει καθαρότερος φορέας από την παράταξη μας, που να αντιμετώπισε τόσο διορατικά όλες τις πλευρές των σχετικών ζητημάτων και παραμένουμε πάντα στη διάθεση των εργαζομένων και των επαγγελματιών του λιμανιού που, με τη σειρά μας, θα επιθυμούσαμε να δούμε στο πλευρό μας, όσο τίθενται ζητήματα για το λιμάνι. Γιατί; Για να αναδειχθεί, μαζί με την τίμια αντιμετώπιση του όμορου χερσαίου χώρου, τόσο 1) η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου εμπορικού τμήματος του λιμένος όσο και 2) η χρονίζουσα ανάγκη για ήπια διαχείριση του υπόλοιπου δημόσιου χώρου του κεντρικού μέρους της πόλης. Δεν θα δεχτούμε ανεξάρτητη προσέγγιση λιμάνι/πόλη. Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Και σε καμιά από αυτές η παράταξη μας δεν βλέπει ψηφοθηρικές υποσχέσεις. Ούτε και δίνει.
 
Με εκτίμηση και πνεύμα αγωνιστικής συνεργασίας
 
Γιάννης Ρέντζος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ- ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΟΥΡΟΣ – ΖΑΛΟΓΓΟ» 
 

Διαβάστε εδώ «ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» του  Γιώργου Ν. Οικονόμου

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 12 Η ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟ (ΡΟΛΟΪ)

 Συναυλία της Ελεονώρας Αποστολίδη Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

This entry was posted in πολεοδομία, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, Δελτίο τύπου, Λιμάνι Πρέβεζας, ανάπτυξη and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1. Παράθεμα: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s