Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

Με σύνθημα «Οδική Ασφάλεια, ΤΩΡΑ!»

Χθες Πέμπτη 9 Μάη 2013, η παράταξή μας έλαβε μέρος στην ανοιχτή συγκέντρωση  με θέμα τις λεπτομέρειες, για την Πρέβεζα, της διοργάνωσης της 6ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας της Κυριακής 19/5/2013. Η συγκέντρωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (Λαϊκή αγορά), και διοργανώθηκε από την ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, με πρόσκληση-ενημέρωση του κ. Σπύρου Κανιώρη και συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων. Η συζήτηση πήγε πέρα από την απλή διοργάνωση της ποδηλατοπορείας και συγχαίρουμε τους διοργανωτές και όσους έλαβαν μέρος.

podil_aimod

Η παράταξή μας ενημέρωσε στη χθεσινή συνεδρίαση, πως, με την αφορμή της ποδηλατοπορείας, μετά από πρόσκληση του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», πολυάριθμες κινήσεις σε διάφορα μέρη συνυπέγραψαν κείμενο για την πραγματοποίηση την ίδια την ημέρα της ποδηλατοπορείας παράλληλων εκδηλώσεων με  το γενικό τίτλο «Οδική Ασφάλεια, ΤΩΡΑ!». Η παράταξη «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο» συμμετέχει, από την Πρέβεζα, στην κίνηση αυτή.

Ήδη, με ιδέα του πρεβεζάνου πανεπιστημιακού καθηγητή, Γιάννη Παπακώστα, η παράταξή μας πρότεινε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2013 την πραγματοποίηση ημέρας αιμοδοσίας, την ίδια ημέρα, που ανέλαβε δραστήρια να προωθήσει και διοργανώνει η Δημοτική Αρχή με τη πρόθυμη βοήθεια του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Η δημοτική μας παράταξη συμμετέχει επίσης με πρόταση ευαισθητοποίησης προς την πρεβεζάνικη κοινωνία και ανάληψης πρωτοβουλιών από τις Αρχές για την ενθάρρυνση της ασφαλούς βαδισιμότητας, της δημοκρατικής διαχείρισης των ελευθέρων χώρων της πόλης και την ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων.

proterΕπίσης, η δημοτική μας παράταξη συμμετέχει ακόμα με πρόταση για εγκατάσταση και αποκάλυψη μνημείου αφιερωμένου στα θύματα των τροχαίων και στο ιδεώδες της ειρήνευσης της πόλης και της περιφέρειάς της, σαν έμβλημα της ιδέας «Οδική Ασφάλεια, ΤΩΡΑ! Οδική Ασφάλεια, ΚΑΘΕ ΩΡΑ!». Τέλος, σε συνεδρίαση, η Παράταξη θα αποφασίσει αν, την ημέρα της ποδηλατοπορείας, θα διανείμει, σύμφωνα με το πρόγραμμά της, το φιλικό προς τους πεζούς σήμα προτεραιότητας στις διαβάσεις της πόλης, που θα μπαίνει στον οπίσθιο υαλοπίνακα του αυτοκινήτου.

Γιάννης Ρέντζος
«Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο»            
This entry was posted in πάρκινγκ, παιδικό παιγνίδι, πεζός, πεζόδρομος, ποδήλατο, ποδηλατόδρομος, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, τροχαία εγκλήματα, αυτοκίνητο, εσωτερική γεωπολική, εθελοντισμός, κινητικότητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s