Ο ΕΝΑΣ ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ TΟΥ SEA-THROUGH LIFT ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΣ

Η χθεσινή ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας μας έφερε πιο κοντά στην πόλη μας

Έγινε χθες με επιτυχία η ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από τους του Πρεβεζάνους φίλους του ποδηλάτου και πολλούς φιλικούς συνεργαζόμενους φορείς. Και η δημοτική μας παράταξη προσπάθησε να συμβάλει με τις δυνάμεις της. Οι προτάσεις μας, το επαναλαμβάνουμε, ήταν 1) η ευκαιρία αιμοδοσίας, 2) η διάδοση ενός σήματος παραχώρησης προτεραιότητας στους πεζούς στις διαβάσεις της πόλης, 3) η εγκατάσταση ενός μνημείου αφιερωμένου στα θύματα των τροχών και στην ειρήνευση της πόλης και 4) η λειτουργία ενός συστήματος ανελκυστήρων για πρόσβαση πεζών και ποδηλάτων στη ζεύξη. Προσπαθήσαμε να εκλαϊκεύσουμε την τελευταία αυτή ιδέα και γι΄αυτό αναρτήσαμε το πανό στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Το Δικαστήριο συμβάλλει στην ειρήνευση της πόλης! Το δείχνει και η φωτογραφία.

dikastiko19

Αριστερά το πανό του «Δημόσιου Χώρου», δεξιά το πανό της ποδηλατοπορείας.

Από τις συζητήσεις που προκάλεσε η ιδέα της πεζοποδηλατικής πρόσβασης στη ζεύξη προέκυψε και η έγκυρη πληροφορία πως το ένα ασανσέρ, στη μεριά της πόλης, είναι ήδη έτοιμο. Βρίσκεται στο κτίριο ελέγχου και απλά χρειάζεται μια μικρή μελέτη 1) για την ασφαλή πρόσβαση της ευάλωτης κατηγορίας χρηστών, που είναι οι πεζοί και οι ποδηλάτες και 2) για την ανάληψη μικρών έργων οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης για οδηγούς και πεζοποδηλάτες.

Συγχαίρουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της ποδηλατοπορείας διαμαρτυρίας και εκφράζουμε την απόλυτη συμφωνία μας για τον ειδικό στόχο που είχε σχετικά με την αποκατάσταση της λειτουργίας του κέντρου της πόλης ως νομοθετημένου χώρου πεζών. Καιρός είναι πια η κρατική πλευρά να μη συνεχίσει το αδιάφορο σφύριγμά της.

Advertisements
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

One Response to Ο ΕΝΑΣ ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ TΟΥ SEA-THROUGH LIFT ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s