ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Επιδότηση ενοικίου αστέγων από τα έσοδα των δημοτικών χώρων στάθμευσης – Συμμετοχή μας στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 2013

anikeiΈνα σημαντικό ζήτημα έχει εγερθεί στην πρεβεζάνικη κοινωνία. Πρόκειται για την αδυναμία που προβάλλει μια ανέστια οικογένεια να εγκαταλείψει το δημοτικό κατάλυμα που της παρέχεται, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες για άλλη χρήση. Κατά έγκυρες πληροφορίες μας η υποχρεωτική μετακίνηση προβλέπεται για άλλο προσωρινό κατάλυμα, αλλά το ζήτημα παραμένει. Δραστήριοι φορείς και ευαίσθητοι ιδιώτες της κοινωνίας των πολιτών έχουν εκφράσει ενεργά τη συμπαράστασή τους απέναντι στην οικογένεια και την αντίθεσή τους στη δημοτική δράση. Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα δώσει την ευκαιρία σε μας και σε άλλους να τοποθετηθούμε υπεύθυνα στο ζήτημα.

Είναι προφανές πως στην «Ελλάδα του 80% της ιδιοκατοίκησης», όπως διαφημίζεται, υπάρχουν άστεγα νοικοκυριά και πολλά άλλα που πρόκειται να περάσουν στην κατάσταση αυτή καθώς οι οικονομικές δυσχέρειες της ελληνικής κοινωνίας πολλαπλασιάζονται: Λουκέτα – απολύσεις – ανεργία. Προφανώς άμεση λύση δεν φαίνεται να υπάρχει για κανέναν. Ούτε καν μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός δεν φαίνεται να υπάρχει. Δεν παραλείπουμε πάντως να υπενθυμίσουμε πως η παράταξή μας «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» έχει σε ανύποπτο (-όχι και τόσο!-) χρόνο θέσει το ζήτημα υποστηρίζοντας λύσεις τέτοιες όπως 1) η διεκδίκηση των στρατοπέδων για να αξιοποιηθούν σε ποικίλες χρήσεις, μεταξύ των οποίων και η λαϊκή κοινωνική στέγη (ΛΚΣ), 2) η ισότιμη λειτουργία χώρων πάρκινγκ ΙΧ και ΛΚΣ με υποχρέωση των σταθμευόντων σε καταβολή μικρού τέλους που θα πηγαίνει στη επιδότηση των ενοικίων της  ΛΚΣ.

marka

Να ενημερώσουμε ακόμα τους φίλους μας πως στο φετινό, 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 2013 στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ (Στάση ΗΣΑΠ Ειρήνη), οι οργανωτές αποφάσισαν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των Τροχαίων Εγκλημάτων σαν διάσταση του ρατσισμού στο δρόμο. Είναι μια ελπιδοφόρα αρχή και μαζί με τον πανελλαδικό αγωνιστικό σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα «ελπίζουμε να έχει συνέχεια στους φορείς και τα κινήματα που θέλουν πράγματι να αλλάξουν την κοινωνία και που αυτονόητα τοποθετούν την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη και κάθε είδους σκοπιμότητες». Ο πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», που ανέλαβε την ευθύνη της παρουσίασης του θέματος, προσκάλεσε και την παράταξή μας και με χαρά καλούμε τους φίλους μας στην εκδήλωση.     

Συζήτηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η δημοτική παράταξη «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο» καλεί τους φίλους της κίνησης και ενδιαφερόμενους δημότες σε τακτική προ-συνεδριασιακή συνάντηση όπου θα συζητηθούν τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 28ης Μαΐου 2013.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 27 Μαΐου 2013 στις 7 μ.μ. στο Καφενείο ΤΣΕ κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ»

 1. Ο/Η Δύσκολα λέει:

  σχετικά με (Δικομματικά μεζεδάκια)
  http://sarantakos.wordpress.com/2013/06/22/meze-71/#comment-177644
  72. dimosioshoros είπε 22 Ιουνίου, 2013 στις 20:30
  Για το πρόθημα m- στο nur, που από “φως” (nur) το μετατρέπει σε “φωτιστή” (minaret) έχουμε και ένα άλλο γνωστό παράδειγμα sfr (= ταξίδι) και m-sfr (μουσαφίρης, ταξιδιώτης). Υπάρχει και καλύτερο με gz (προϊόντα) m-gz (μαγαζί, αποθεματοποίηση). Δεν ξέρω αν τα έχεις αναφέρει ή αν τα ξέρω από σένα. Πάντα καλά. Γιάννης.

  για το μαγαζί εδώ
  http://www.balashon.com/2006/07/machsan.html

  το «πρόθημα» Μ- (ή Ν-) στην αρχή μιας λέξης
  εξαρτάται από το «κτίριο» (μπινιάν) που ανήκει
  η αντίστοιχη ρίζα/ρήμα
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hebrew_verb_conjugation#The_binyanim
  Απ’ όσο ξέρω και στα Αραβικά, αντίστοιχα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s