ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μάκη δε σε ξεχάσαμε, θα προσέξουμε, θα το κάνουμε στη μνήμη σου.

proto_sxoleioΠολλοί θα είναι εκείνοι που δεν έχουν λησμονήσει το απαίσιο γεγονός που δηλητηρίασε την κοινωνία μας, πριν πολλά χρόνια, και που στέρησε τη ζωή ενός μικρού μαθητή, του Σεραφείμ, του Μάκη. Το δυστύχημα είχε συμβεί μπροστά στο πρώτο δημοτικό σχολείο και μάλιστα ο πατέρας του, ο φίλος Θανάσης, ήταν δάσκαλος, που από τότε συνέχισε τη εργασιακή του δραστηριότητα μακριά από την Πρέβεζα, με μετάθεση στη Γερμανία.

Τα λέμε αυτά γιατί στο πρώτο δημοτικό σχολείο έχουν πάλι στηθεί παρόμοιες συνθήκες τροχαίου φονικού. Αιτία αυτή τη φορά είναι η επισκευή της διπλανής πολυκατοικίας, από την μεριά της Οδού 21ης Οκτωβρίου, εκεί που ήταν το βιβλιοπωλείο του φίλου Κώστα Νίκα. Όπως παρατηρήσαμε δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διέλευση των πεζών. Στο ενημερωτικό από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 /1/2014 πληροφορούσαμε τους συνδημότες μας πως διαμαρτυρηθήκαμε, προ ημερησίας διατάξεως, για την απρόσεκτη (από πλευράς Δήμου) έγκριση προώθησης εργασιών επισκευής πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, στην Οδό 21ης Οκτωβρίου. Σκαλωσιές, παρκινγκ και παιδιά δημοτικού σχολείου, γράφαμε, δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση, αφού δεν έχουν ληφθεί τα υποχρεωτικά μέτρα για κίνηση των πεζών.

Ένα μήνα μετά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Επισκεφθήκαμε και το Διευθυντή του σχολείου και μιλήσαμε σχετικά. Είναι όμως βέβαιο πως η ευθύνη, πρέπει να αναζητηθεί στο Δήμο, την Αστυνομία και τον επισκευαστή. Εκτιμούμε πως, από την πλευρά του τελευταίου, η δαπάνη δεν είναι υπερβολική. Δεν ανεβάζει ιδιαίτερα το κόστος, αφού πρόκειται για μια συνολική επισκευή της πολυκατοικίας. Αλλά και μερεμέτια να ήταν πάλι έπρεπε να ληφθούν τα σχετικά μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διέλευση των πεζών και των μικρών παιδιών.

This entry was posted in πάρκινγκ, πεζός, πεζόδρομος, πολεοδομία, σχολεία της Πρέβεζας, τροχαία εγκλήματα, Δελτίο τύπου, αυτοκίνητο, δημόσια υγεία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s