ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Σκέψεις και σχόλια για το αυτοδιοικητικό αύριο

καλπηΓρήγορη ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα της Πρέβεζας. Σαν να μην υπήρξε προεκλογικός αγώνας. Χωρίς να λάβουμε υπόψη στρατηγικές προβολής, τακτική πληρωμένης δυσφήμισης, φιλοδοξίες, διαμάχες, πελατολόγια, σόγια, γειτονιές, χωριά.

Καθόλου παράξενη η «επανεκλογή», δηλαδή η υπερψήφιση κατά την πρώτη Κυριακή, του Τάκη Μπαΐλη. Επιβραβεύτηκε μια ταπεινή προσωπικότητα. Χαίρομαι.

Περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό για το Μιλτιάδη Κλάπα. Είναι σαν να υπάρχει κάποιος διαιρεμένος ιδεατός πολιτικός χώρος. Που κάποιοι τον κρατούν διαιρεμένο.

Φαινόταν μέχρι το πρωί, μετρώντας ψήφο-ψήφο, πως οι Πρεβεζάνοι είχαν αποφασίσει να δώσουν προβάδισμα στους δυο τελευταίους δημάρχους μας. Είναι οι πιο πεπειραμένοι. Τι όμως εγγυώνται εκτός από την πολυετία τους;

Σωστή είδα την κίνηση σύμπραξης Τάκη Παππά και Γιώργου Νίτσα. Αγωνίστηκαν, ναι. Και πολύ αποφασιστική η στάση του Γ.Ν., με χτυπήματα προς όλες τις κατευθύνσεις, που εξασφάλισε στο συνεργατικό σχήμα την άνοδο στη δεύτερη θέση. Η έννοια της συνδημαρχίας, το ξέρει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μας, είχε προταθεί και από το «Δημόσιο Χώρο», σε πολλά επίπεδα. Θα δούμε.

Καλή η επίδοση του Δημήτρη Βασιλείου με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι είχε συγκεντρώσει ο ομόλογος σχηματισμός στην προηγούμενη δημοτική αναμέτρηση (2010). Μικρότερο όμως από το αναμενόμενο, αν θελήσουμε να βασιστούμε στα δεδομένα της καταγεγραμμένης τοπικής δυναμικής, όπως την υπηρετήσαμε.

Δυναμική πάντα η πρεβεζάνικη «Λαϊκή Συσπείρωση» και συνεπέστατη, όπως παρακολούθησα την τετραετία που πέρασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παρουσία της.  Χαιρετίζω εδώ τον επικεφαλής, γιατρό Γιάννη Νόβα.

Ανέμενα μεγαλύτερο ποσοστό για την «Αριστερή Παρέμβαση». Ο λόγος της, κατά την εκπνέουσα τετραετία, ήταν καθαρός αλλά έκοβε άτσαλα τις γέφυρες εν δυνάμει συνεργασίας.

Εθνικοτοπική μούγκα περί ΧΑ. Στη λαϊκή συνέλευση της Αντιρατσιστικής (2 Οκτώβρη 2013, Εργατικό Κέντρο) είχε τεθεί σαφώς το ζήτημα για πολιτική δέσμευση των Πρεβεζάνων δημοτικών υποψηφίων. Προωθήθηκε ή λησμονήθηκε; Γαργάρα;

Ωραίος ο περίπατος του Στράτου Ιωάννου (Συγχαρητήρια). Πάντως: Η πιο υπανάπτυκτη περιφέρεια της Ευρώπης αποδέχεται το παρελθόν της και το προβάλλει στο μέλλον της.

Με είχε γοητέψει (από όταν πρωτοασχολήθηκα με τα αυτοδιοικητικά) ο λόγος της Όλγας Γεροβασίλη. Κρίμα που ο πύραυλος Καχριμάνη διέλυσε τα πάντα. Μαζί και τον κ. Δ. Κωνή που, με τον κ. Θ. Κολοβό, αγωνίστηκε για να σιγήσει η φωνή του «Δημόσιου Χώρου». Τίνος τον ύπνο θα έκοβε αυτή η φίλια φωνή;

Διαβάστε και τη συζήτηση στο facebook.

This entry was posted in συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, τοπικότητα, Δημόσιος Χώρος, Ζάλογγο, Ρέντζος, ανάπτυξη, επικοινωνία, εκλογές 2014 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s