ΕΝΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ‒ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΕΝΦΙΑ

«Με αφορμή την πρόσκληση της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ»

prosklisiΗ ολοφάνερη αγριότητα στο χώρο της πόλης και της υπαίθρου, που υπηρετήθηκε από πρεβεζάνους άρχοντες και απέδωσε σημαντικά οφέλη στους συνεργάτες τους, μετέτρεψε πολλούς συμπατριώτες μας σε φτωχούς κατά τα άλλα (το λέμε χωρίς ειρωνεία) διαχειριστές κάποιων μικρών ή μεγαλύτερων έγγειων ιδιοκτησιών. Τώρα όμως η παγίδα που έστηνε τόσα χρόνια το κράτος των σοσιαλιστών και των δεξιών έχει καταπιεί μέσα της πολλούς. Πλούσιοι και φτωχοί Πρεβεζάνοι πρέπει να πληρώσουν για τα κτήματά τους. Πολλοί άνθρωποι με περιορισμένα οικονομικά μέσα θα χρειαστεί να υποστούν και αυτοί τη θυσία του ΕΝΦΙΑ. Και βέβαια είναι πολύ δύσκολο να κάνεις παλλαϊκή αντίσταση με τα γουναρικά στους ώμους.

Πληροφορηθήκαμε πως η «Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία», που εκπρoσωπείται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσει σύσκεψη πρεβεζάνικων δημοτικών φορέων για να τεθούν, εκτιμούμε, επί τάπητος τα τοπικά κοινωνικά ζητήματα (κατά βάση, οικονομικά αλλά και προφανούς οικονομικής ενδοδημοτικής αδικίας) που αναφύονται με τη ληστρική και γενικευμένη εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Στη δημοτική μας περιφέρεια, θα χρειαστεί να πληρώσουν και αυτοί που κέρδισαν από τη δημοτική πολεοδομική (διάβαζε: κτηματοπαραγωγική) λειτουργία αλλά και οι άλλοι που υφίστανται στο πετσί τους τα αποτέλεσματα αυτής της δυσλειτουργίας.

Σε σχέση με το ζήτημα, που θέτουμε εδώ, για τη συγκρότηση της σύσκεψης και συγκεκριμένα σχετικά με την ευρεία πρόσκληση ‒δυστυχώς δεν είχαμε ένημερωθεί έγκαιρα‒, η Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας» (Αρ.Πα.) μας κοινοποίησε τη θέση της και αναδημοσιεύουμε στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ το κείμενό της. Η Αρ.Πα. επισημαίνει πως αποδέκτες της πρόσκλησης ήταν οι παρατάξεις «των κ.κ. Μπαϊλη, Κλάπα, Παππά-Νίτσα, οι οποίες στις τελευταίες εκλογές στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τη ΝΔ.»  Και εξηγεί πως οι διοργανωτές «κάλεσαν στη σύσκεψη τους συνδυασμούς που στηρίχτηκαν από τα κόμματα που έχουν ρημάξει το λαό».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση της Αρ.Πα. σχολιάζει σε γενικότερη βάση την πολιτική κατάσταση μιλώντας για «ήπια προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται όλο και πιο βίαια όλο και πιο ξεδιάντροπα» μέσα σε «λογική της εκλογικής αναμονής και των χαμηλών προσδοκιών που καλλιεργεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» και τελειώνει καλώντας «όλους τους αγωνιστές που συμμετέχουν και συμμετείχαν στα κινήματα και στις λαϊκές συνελεύσεις να γυρίσουν την πλάτη σε όσους λειτούργησαν ως βαλβίδες αποσυμπίεσης της αγανάκτησης το προηγούμενο διάστημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

Η κοινή δράση της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς θα ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για το λαό και η δημοτική μας κίνηση θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση σε τοπικό επίπεδο. (Το υιοθετούμε ως «Δημόσιος Χώρος» από το κείμενο της ανακοίνωσης).

This entry was posted in πολεοδομία, τοπικότητα, χαράτσι, Δημόσιος Χώρος, εσωτερική γεωπολική, λαϊκό κίνημα and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΕΝΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ‒ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΕΝΦΙΑ

  1. Ο/Η Σπύρος Φονταράς λέει:

    Δάσκαλε
    Καλά όλα αυτά για τον ΕΝΦΙΑ αλλά άμα η Δημοτική κίνηση ασχολείται με γενικά θέματα (τα οποία σε τελική ανάλυση δεν μπορεί να επιλύσει, σε αντίθεση με το κόμμα το οποίο πρέπει να ασχολείται ,με τα θέματα της κεντρικής πολιτικής ακόμα και σε επίπεδο τοπικής οργάνωσης), με το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων και της κυκλοφορίας στην πόλη, και όλα τα μικρά και ταπεινά που μας ενοχλούν, ταλαιπωρούν, και εκνευρίζουν ποιός διάβολος περιμένουμε να ασχοληθεί;
    Και σε τελική ανάλυση ο άλλος ο ρόλος του βουλευτή, και άλλος του δημοτικού άρχοντα ή μήπως υπάρχει κόντρα μεταξύ Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασίας και Μπάρκα; Γιατί χώνεται ο ένας στα πόδια του άλλου;

  2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

    Tο πρώτο ζήτημα που βάζεις «ποιος θα ασχοληθεί με τα μικρά και ταπεινά» είναι από μόνο του πολύ σωστό. Προσθέτω μόνο πως και ο ΕΝΦΙΑ είναι «μικρό και ταπεινό», αφού ως ιδιοκτησιακό εδράζεται στα του τοπικού δημοτικού μας χώρου, της χωροταξίας του και της πολεοδομίας του. Κατά την έννοια αυτή (λόγω των βλαβών στον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο του Δήμου) αποτελεί αντικείμενο δημοτικής συζήτησης. Αλλιώς είναι προφανώς πολύ μεγάλο. Συνεπως, σε σχέση με το δεύτερο ζήτημα, είναι μεν βαθύτερο αλλά φαντάζομαι πως η μελέτη του σε επίπεδο ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ προσφέρει υπηρεσίες και στο Βουλευτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s