ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

Συμφωνώ πως κάποιο κακό μπορεί πάλι να γίνει από κάποιους

vote1Με την ευκαιρία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ζούμε στην Πρέβεζα και μια επέτειο της ιδιαιτερότητας που έχει η λειτουργία των τοπικών ΜΜΕ. Εννοείται, μερικών από αυτά καθώς και μερικών φορέων δημοσιότητας, που αναδύονται στο πρεβεζάνικο μιντιακό στερέωμα, χάρη στις προεκλογικές προετοιμασίες και χάρη στη διευκόλυνση που παρέχεται στις ημέρες μας από το διαδίκτυο.

Πέρσι τέτοιες μέρες ακριβώς, μια σειρά από πολιτικοδημοσιογραφικές επιθέσεις στόχευαν κάπου στον αέρα και ψάρευαν σε θολά νερά με τη κρυφή χαρά πως θα εκτροχίαζαν το βαγόνι που φαινόταν πως «φόρτωνε» μια αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Αυτό γινόταν αντιληπτό από τις παραλείψεις, τις στρογγυλεύσεις προς τη μια μεριά πάντα, τα φρου φρου και τα αρώματα επιτυχίας που σκηνοθετούσαν (ή …που ψέκαζαν) και που όλα συνέθεταν ένα «προεκλογικό ψυχολογικό πόλεμο κατά της πόλης και των υπεύθυνων φορέων».

Βάλαμε σε εισαγωγικά κάτι από το δικό μας περσινό άρθρο μας – δελτίο Τύπου, αλλά σπεύδουμε να πούμε πως δεν κάναμε τότε «έλεγχο» στις εμπορικές συνήθειες και τις «συναλλακτικές» σχέσεις των όποιων φορέων δημοσιότητας, ούτε και τώρα φέρνουμε προς τα εκεί την κουβέντα. Η κάθε επιχείρηση ας κάνει όπως θέλει την κερδοφόρα δουλειά της. Όπως θέλει, αλλά έντιμα, εννοείται.

Δεν ξεχνάμε πως πέρσι η προβοκάτσια (που δεν είναι τίμια επαγγελματική συμπεριφορά), η ανεξέλεγκτη δημοσίευση πληροφοριών αλλά και η παραγωγή ολόκληρων ψευδών συνεντεύξεων συνεχίστηκε, συνοδευόμενη και από ανεξέλεγκτη αναδημοσίευση. Όλα αυτά έκαναν δύσκολη κάθε προσπάθεια να αναγνωριστεί ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος διαστρέβλωνε την πραγματικότητα.Τότε υπήρξαν κακόβουλα δημοσιεύματα.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν είναι δημοτικές εκλογές με ένα ολιγάριθμο τοπικό εκλογικό σώμα, που βλάπτεται εύκολα από κακοήθειες τοπικής κλίμακας. Όμως κάποιο κακό μπορεί πάντα να γίνει. Η όποια πρεβεζάνικη κοινωνικο-επαγγελματική ελίτ (που δεν είναι βέβαιο πως δεν είναι διακομματική ή διακινούμενη και παλινδρομική) και που βάζει εμπόδια στην πρόοδο και την αλλαγή της πόλης, το δήμου και του νομού, μπορεί και πάλι να βλάψει. Θα το εκτιμήσουμε σε μερικά 24ωρα.

This entry was posted in εσωτερική γεωπολική, εκλογές 2015 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s