Παιδιά που χάνουν την Ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητα: Ακόμα μια ελληνική πρωτιά!

sostegr

4-10

Το 2012 στις 28 χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης τουλάχιστον 319 παιδιά (ηλικιακή ομάδα μέχρι 14 ετών), σκοτώθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα. Στην ΕΕ κατά μέσο όρο, 4 παιδιά σκοτώθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα ανά εκατομμύριο παιδιών.

Αλλά τα παιδιά δεν έχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας παντού στην Ευρώπη. Ως επιβάτες αυτοκίνητου τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν 15 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να σκοτωθούν σε σχέση με τους Ελβετούς συνομηλίκους τουςpaidi 1

Όπως βλέπουμε στον πίνακα με τα στοιχεία όλων των χωρών της Ευρώπης που γνωστοποίησε το Ευρωπαικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών η Ελλάδα βρέθηκε και σ αυτή την κατηγορία στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη. Σε σημαντικό βαθμό η κατάσταση αυτή οφείλεται στη μη χρήση κατάλληλου παιδικού καθίσματος για παιδιά μεχρι 12 ετών (ή ύψους μέχρι 150 cm) αλλά και στην μεταφορά παιδιών στο  μπροστινό κάθισμα ή στην αγκαλιά της μητέρας τους. Η μεταφορά των παιδιών κάτω απ αυτές τις συνθήκες αυξάνει δραματικά την…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 613 επιπλέον λέξεις

Advertisements
This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to Παιδιά που χάνουν την Ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητα: Ακόμα μια ελληνική πρωτιά!

  1. Ο/Η dimitrisfileles λέει:

    Πόσες φορές βλέπουμε «περήφανους» μπαμπάδες να βάζουν τον μικρό γιο τους μπροστά τους στο τιμόνι γεμάτοι καμάρι, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι μετατρέπουν το παιδί τους σε αερόσακο!!!
    Κι άλλες τόσες φορές οι μαμάδες που «δεν αντέχουν τη γκρίνια» των παιδιών που έφεραν στον κόσμο, που τους χαλάνε τη βόλτα και την κουβέντα, αντί να μετακινηθούν στο πίσω κάθισμα, παίρνουν τα μικρά παιδιά τους στην αγκαλιά, προκειμένου να μη χάσουν τη θέα της διαδρομής, χωρίς να υπολογίζουν τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο βάζουν τα παιδιά τους!!!
    Πόσο αδαείς είμαστε άραγε ΚΑΙ στην οδήγηση;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s