Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Θα τολμήσει το Υπουργείο Υγείας να προστατέψει τον πεζό και τον οδηγό από το θάνατο και την αναπηρία;

kouroumΠέρσι στις 29 Ιανουαρίου 2014 ο σημερινός Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πρέβεζα και το απόγευμα διοργανώθηκε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για θέματα της αρμοδιότητάς του ως «σκιώδους» υπουργού υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Είχαμε παραβρεθεί εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων και διάφοροι φορείς μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημόσιος Χώρος».
Λαμβάνοντας υπόψη πως αποστολή του Υπουργείου είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής για την υγεία και την πρόνοια, που περιλαμβάνει την προαγωγή, την προστασία, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου […] τη λήψη μέτρων για την προαγωγή της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής […] καθώς και την αποφυγή και αντιμετώπιση των νόσων και των αναπηριών […], υποστήριξα πως το Υπουργείο έχει υποχρέωση να επιβάλει ειρήνευση στους δρόμους της χώρας, ώστε να αποφεύγονται οι μηνιαίες εκατόμβες των νεκρών και των τραυματιών-αναπήρων. Αυτό το ζήτημα αποτελούσε πάγια θέση της παράταξης, που ως εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου υποστήριζα και στις τακτικές συναντήσεις που διοργάνωνε το Δίκτυο Υγιών πόλεων (ΔΥΠ).
Μου έκανε εντύπωση στην πρεβεζάνικη συνάντηση πως, ενώ με εκπληκτική ικανότητα ο (κατόπιν) σημερινός υπουργός, παρά το πρόβλημα όρασης που έχει και χωρίς τη βοήθεια σημειώσεων ή γραμματέα, συγκράτησε από μνήμης τα ζητήματα που είχαν θέσει οι φίλοι Πρεβεζάνοι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων και έδωσε τις ανάλογες απαντήσεις, παρέλειψε να σχολιάσει το ζήτημα της πρόληψης των τροχαίων εγκλημάτων που είχα θέσει εγώ και που αποτελεί υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας.
Το Υπουργείο αυτό έχει περάσει από πολλές αγωνιώδεις μετονομασίες τέτοιες όπως Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων· Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών· Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων· Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων· Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας· Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης· Υπουργείο Υγείας.
Έχει επίσης «τιμηθεί» με πολλούς και σημαντικούς πολιτικούς που τέθηκαν επικεφαλής, που όμως όλοι αδιαφόρησαν για τη σοβαρή πτυχή της προστασίας της ζωής και της αρτιμέλειας από τα τροχαία εγκλήματα: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παρασκευάς Αυγερινός, Μάκης Βορίδης, Γεώργιος Γεννηματάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Μαριέττα Γιαννάκου, Σπυρίδων Δοξιάδης, Μιλτιάδης Έβερτ, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ανδρέας Λοβέρδος, Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Πεπονής, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Θα τολμήσει το Υπουργείο Υγείας, έστω και τώρα, να προστατέψει τον πεζό και τον οδηγό από το θάνατο και την αναπηρία ή θα το λησμονήσει μαζί με το προλαμβάνειν το οποίο κάλλιον του θεραπεύειν εστί;…
Γιάννης Ρέντζος

This entry was posted in πεζός, πεζόδρομος, πλακόστρωση, ποδήλατο, τροχαία εγκλήματα, Πετρέλαιο, αυτοκίνητο, δίκτυο υγιών πόλεων, δημόσια υγεία, εσωτερική γεωπολική, κινητικότητα, κοινωνικό ιατρείο, λαϊκό κίνημα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s