ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2015

 Είναι βέβαιο πως πρέπει να υιοθετηθεί στην πόλη μας μια ουσιαστική δημοτική πολιτική βιώσιμης κινητικότητας που να επαναφέρει το ποδήλατο

podilΌπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες της Πρέβεζας αλλά και όλης της χώρας θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα διαδηλώσουν μαζικά για τα αιτήματά τους σε μια εκδήλωση που θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε 32 πόλεις. Μια φετινή σκέψη είναι να προταθεί η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου για τη μετάβαση και την επιστροφή από το σχολείο. Και πρέπει να συνδυαστεί με μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας ιδιαίτερα για τα παιδιά, εργασίες για να προβληθούν τα οφέλη από την μετακίνηση με ποδήλατο, καθορισμό ασφαλών χώρων στάθμευσης εντός των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της μετακίνησης με ποδήλατο διδασκόντων και μαθητών.

Προφανώς αντί για ποδηλατόδρομους που ξεκινούν από το πουθενά για να φτάσουν επίσης στο πουθενά, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για σχεδιασμό δικτύων ποδηλατό-δρομων στην πόλη μας, για ασφαλή, άνετη και ευχάριστη ποδηλατική μετακίνηση. Ας μην πάει το μυαλό σε μελέτες για κοστοβόρες κατασκευές. Σε πρώτη φάση αρκεί να αφαιρεθεί χώρος από τα αυτοκίνητα, ώστε να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι. Θα πρέπει να διατρέχουν ολόκληρη την πόλη, περνώντας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς, τα κεντρικά σημεία και, προφανώς, τα σχολεία. Ιδιαίτερη σήμανση θα ακινητοποιεί στους περισχολικούς δρόμους, τα μηχανοκίνητα στο πεντάλεπτο (π.χ. 08.25 – 08.30) της σχολικής συρροής.

Είναι βέβαιο πως πρέπει να υιοθετηθεί στην πόλη μας μια ουσιαστική δημοτική πολιτική βιώσιμης κινητικότητας που να επαναφέρει το ποδήλατο. Αυτό μπορεί να δώσει τη λύση σε προβλήματα που φθείρουν την καθημερινότητα του απλού δημότη (μητέρες με αμαξάκια, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ). Επιπλέον, το ποδήλατο μπορεί να συμβάλει στο μέτωπο του περιβάλλοντος και της οικονομίας.  Η εκκίνηση της ποδηλατοπορείας θα γίνει από την παραλία στα Δικαστήρια στις 11.00 π.μ. Η πρεβεζάνικη ποδηλατοπορεία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας και στηρίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα νέα της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας, μπορούν να τα δουν όπως ανακοινώνονται καθημερινά στην Κεντρική Σελίδα της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας 2015

This entry was posted in ποδήλατο, ποδηλατόδρομος, πολεοδομία, σχολεία της Πρέβεζας, τροχαία εγκλήματα, αυτοκίνητο, εσωτερική γεωπολική, κινητικότητα. Bookmark the permalink.

1 Response to ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s