ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ‒ NYXTΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Μια θαυμάσια παρουσίαση του πρωτότυπου βιβλίου του Βασίλη Νούσια

Nous2Χθες βράδυ είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε σε μια συναρπαστική παρουσίαση του βιβλίου του Πρεβεζάνου στοχαστή και μουσικού Βασίλη Νούσια με τίτλο «Μια ημέρα στον Μύτικα». Έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Οδό Ακαδημίας, και ξεπέρασε με τη ζωντάνια της και την ανθρωπιά της ‒το λέμε με νόημα πρεβεζανικότητας, λαϊκότητας και γνήσιου ελλαδικού πατριωτισμού‒ κάθε παρόμοια εκδήλωση, που ξέρουμε.

Οι δυο παρουσιαστές του βιβλίου, ο Δημήτρης Σταθακόπουλος (δικηγόρος και συγγραφέας) και η Λέλα Τσόλκα (πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεβεζάνων Αθήνας), που έκαναν πριν από μας την ανάγνωση του βιβλίου, κατέθεσαν εντυπωσιακές λεπτομέρειες για να τεκμηριώσουν τον ενθουσιασμό τους για όσα αποκόμισαν βαθαίνοντας στις γλωσσολογικές, φιλοσοφικές και μουσικές ή ζωγραφικές πτυχές του βιβλίου.

Με την εμπνευσμένη συμμετοχή του Πάρι Κατσίβελου (ηθοποιού που σκηνοθέτησε το «χωρόχρονο» της παρουσίασης) και του Τάσου Νούσια (ηθοποιού), τα αποσπάσματα που αναγνώσθηκαν, ζωντάνεψαν τον τόπο μας, την ύπαιθρο, τα χωριά μας, τη νεολαία μας, το λαό μας και μας έβαλαν τόσο καλά στο στοχαστικό κλίμα της πνευματικής διαδρομής του συγγραφέα, αλλά και στο χιούμορ του, στη στιχουργική του, στην αρχαιογνωσία του.

Η πρεβεζάνικη βραδιά έκλεισε με τις εκτελέσεις τόσο γνωστών …εθνικοπρεβεζάνικων ύμνων (Τα παϊτονια, το πιτς και πολλά άλλα) από δεκαμελή ορχήστρα, όπου διακρίναμε τον Αγάθωνα και φίλους του εκτελεστές μπουζουκιού, τζουρά, μπαγλαμά και μαντολίνου. Λάβαινε μέρος και ο πολυτάλαντος συγγραφέας, τραγουδούσε η Άννα Κτενά, ενώ η Αντιγόνη Παινέζη, στο ηλεκτρονικό πιάνο, αυτοσχεδίαζε (και από πριν) απαλούς σκοπούς και μουσικά περάσματα που πρόσφεραν έναν ιδιαίτερο τόνο στη μεστή πολιτιστική βραδιά. Καλοτάξιδο το βιβλίο. Και σε άλλα τέτοια ο ΠΣΠΑ …

This entry was posted in πρεβεζάνοι συγγραφείς, πρεβεζάνοι καλλιτέχνες, πρεβεζάνοι μουσικοί, πολιτισμός, Ζάλογγο and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ‒ NYXTΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1. Ο/Η dimitrisfileles λέει:

    Αυτά τα λένε και τηλεφωνικώς, δάσκαλέ μου. Δεν πρέπει να χάνονται τέτοιες ευκαιρίες εθνικο-ηπειρωτικής συνεύρεσης!!!

  2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

    Σωστό (σου)! Λάθος (μου)!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s