ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑ

… ή έστω έναν Apple και άλλα παράξενα από το Λονδίνο

0pera2Με αυτή τη σατιρική και γελοιογραφική διάθεση που βλέπουμε για τίτλο (και στη εικόνα μας) υποδέχτηκε χθες, μία τουλάχιστον βρετανική εφημερίδα, την είδηση πως το NHS, το βρετανικό ΕΣΥ, θα προικοδοτηθεί με 4,2 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 6 δις ευρώ) για να αναβαθμίσει το πληροφορικό του σύστημα στην κατεύθυνση προς διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές «χωρίς χαρτί». Έτσι θα δίνεται περισσότερος χρόνος στο γιατρό για ασχολία με τον ασθενή και για καλύτερη τηλεϊατρική παρακολούθηση «κατ’ οίκον», διαμέσου του υπολογιστή του ασθενή. Σύνθημα «Μίλα στο γιατρό» και «μήλα στον ασθενή»…

Νοσηλευτικό περιεχόμενο έχει και μια άλλη είδηση που διαβάσαμε χθες στο Λονδίνο, Σχετίζεται με τα 164 χρόνια λειτουργίας του μεγάλου νοσοκομείου παίδων, του GOSH (Great Ormond Street Hospital) και με την προθυμία του Sir Πολ Μακάρτνεϊ, από τους τόσο γνωστούς μας Μπιτλς, να λάβει μέρος στη γενέθλια επέτειο. Και μάλιστα θα τραγουδήσει κάτι σαν «Όταν θα είμαι 164 χρονών» σε ανάμνηση του κομματιού του When I’m Sixty Four που οι παλιότεροι θυμούμαστε από το καταπληκτικό τότε άλμπουμ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Ακούστε το τραγούδι.

Άλλη είδηση που διαβάσαμε χθες είναι σχετική με τις πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ που, όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Οκτώβριο, τις χρεώνουν τώρα στους πελάτες με 5 πένες, περίπου 5 λεπτά του ευρώ. Από αυτό το ποσό οι 4 πένες πηγαίνουν σε αγαθοεργία και στόχος είναι να αποθαρρυνθεί η χρήση τους. Πράγματι πολλοί πελάτες φέρνουν μια παλιά σακούλα ή σάκο πολλών χρήσεων. Άλλοι δεν παίρνουν καθόλου σακούλα και κρατούν τα είδη που αγόρασαν στα χέρια. Και τέλος, άλλοι κρατούν τα είδη στα χέρια τους αλλά χωρίς να τα έχουν πληρώσει! Επωφελούνται από το γεγονός πως τώρα δεν γίνεται κανένας έλεγχος στους εξερχόμενους με διάφορα πράγματα. Έτσι ενθαρρύνθηκε η κλοπή με αύξηση κατά 50% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες!

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s