ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 η πρώτη ημερίδα διαβούλευσης για σχέδιο συγκοινωνιών στο Δήμο.

κινητικΈνα σημαντικό σχέδιο για αποτελεσματικές και αξιόπιστες συγκοινωνίες στην πόλη και στο σύνολο του εδάφους του Δήμου Πρέβεζας συζητιέται από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στην πόλη μας με πρωτοβουλία του Δήμου και συντονισμό του Ευάγγελου Γιαννουλάτου, Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας.

Είναι γεγονός πως η πόλη μας και η ύπαιθρος (δηλαδή οι μικρότεροι οικισμοί και ο πληθυσμός τους) βρίσκονται σε μεγάλη αβεβαιότητα σε σχέση με την πρόσβαση σε διάφορα σημεία του εδάφους του Δήμου. Η καθολική απουσία δημόσιων μέσων μεταφοράς για τις πιο απλές μετακινήσεις της πόλης (π.χ. για ένα παιδί που θέλει να πάει από τον Παντοκράτορα σε κεντρικό φροντιστήριο και να γυρίσει με ασφάλεια στο σπίτι του) έχει ως αποτέλεσμα την αναγνώριση του ιδιωτικού προσωπικού οχήματος ως κύριου μέσου μετακίνησης.

Αυτό συμπεριλαμβάνει και την καθυπόταξη σε αυτό όλων των χώρων μετακίνησης και παραμονής του πληθυσμού, και μάλιστα σε σημεία όπου η μεγάλη πυκνότητά του θα έπρεπε να εμπνέει συμπάθεια και σεβασμό προς το απλό άτομο, τον αδύναμο πεζό, την μητέρα με το αμαξάκι, τον ηλικιωμένο, τα παιδιά, τους ποδηλάτες και τα άτομα με αναπηρίες που δυσχεραίνουν την κίνησή τους. Η αβεβαιότητα σχετικά με τη λειτουργία και τη διαχείριση των μέσων διακίνησης του πληθυσμού πρόκειται λοιπόν να αντιμετωπιστεί με το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» (με αρχικά ΣΒΑΚ) που έχει στόχο να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών – συγκοινωνιών. Η λειτουργία του ενδέχεται:

  • να εξασφαλίζει ακώλυτη προσβασιμότητα στους χώρους εργασίας για τους εργαζομένους και στους χώρους των υπηρεσιών για τους δημότες
  • να βελτιώσει την προστασία και την ασφάλεια των μετακινουμένων στην πόλη και στους δρόμους που τη συνδέουν με τους μικρότερους οικισμούς της υπαίθρου μας
  • να μειώσει την ρύπανση, τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και την κατανάλωση της ρυπογόνου πετρελαϊκής ενέργειας
  • να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων και
  • να ενισχύσει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος π.χ. για παράδειγμα με αύξηση της «βαδισιμότητας» και της «ποδηλατησιμότητας».

Ήδη η πρώτη διαβούλευση της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου 2016 θα λάβει χώρα στη Θεοφάνειο Αίθουσα (με ώρα έναρξης 10:45 π.μ.) με παρουσία και χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου, εισηγήσεις εκ μέρους των ειδικών επιστημόνων και συζήτηση με βάση και τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας.

This entry was posted in πάρκινγκ, πεζός, πεζόδρομος, ποδήλατο, ποδηλατόδρομος, πολεοδομία, τροχαία εγκλήματα, Δημόσιος Χώρος, Παντοκράτορας, Χάρτες της Πρέβεζας, αυτοκίνητο, ανάπτυξη, δίκτυο υγιών πόλεων, δημόσια υγεία, κινητικότητα, Visit Preveza and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s