Ο «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Για συμμετοχή στη συγκέντρωση τροφίμων και χρειωδών

DSC00791Πιο μακριά από το ταραγμένο και πολύβουο κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα αγωνιστικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας,  το μεσημέρι 12.00 με 3.00 μ.μ., εξελίχτηκε μια δράση αλληλεγγύης απέναντι στα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους και βρίσκονται στην Ελλάδα, εξαιτίας των πολέμων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Έγινε, όπως και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις, συγκέντρωση ρουχισμου, παπουτσιών, παιχνιδιών, σχολικών ειδών και τροφιμων για παιδιά απο τριών έως δεκα επτά ετών.

[Φωτογραφία πάνω στη Γέφυρα του Σόλωνα. Φαίνεται η συμβολική μας συμμετοχή στη συλλογή τροφίμων και λοιπών χρειωδών].

Η συγκεντρωση ήταν πρωτοβουλία του «SOS Tροχαία Eγκλήματα», και ειδικότερα γονιών που έχουν χάσει παιδιά, από τροχαία (και όχι μόνο) και πραγματοποιήθηκε στη «Γέφυρα των Παιδιών», τη «Γέφυρα του Σόλωνα», εκεί που είχε χάσει τη ζωή του σε περιστατικό τροχαίου εγκλήματος ο νεαρός μαθητής Σόλων, στη Λεωφόρο Κηφισιας. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν σε Κέντρα οπου υπάρχουν παιδιά: στο Ελληνικό, στο Σχιστό, στη Στεγαστική Κατάληψη Προσφύγων, στο 5ο Λύκειο Αθηνών, και στο χωρο στέγασης προσφύγων του άλλοτε ξενοδοχείου City Plaza.

Παράλληλα, την ίδια ώρα, προγραμματίστηκε και εξελίχτηκε στον αύλειο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης ανάλογη κοινωνική δράση και στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με το φορέα «Αρσις».

Ο «Δημόσιος Χώρος» που συμμετέχει, κατά το δυνατόν, στις δράσεις του φορέα «SOS Tροχαία Eγκλήματα», έλαβε μέρος προσφέροντας μερικά τρόφιμα μακράς διαρκείας λήξεως.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος, εθελοντισμός, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνική ιματιοθήκη and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s